Posljednji slučaj imenovanja čelne osobe Gradske tržnice baca sumnju da se donose imenovanja suprotna zakonskim propisima

Varaždinski HDZ traži od Grada Varaždina da javne natječaje provodi po zakonu, a ne “po babi i stričevima” 

Objavljeno: 15.04.2024. zagorjeinternational

Hrvatska demokratska zajednica Grada Varaždina traži od mjerodavnih u Gradu Varaždinu da javne natječaje, poput imenovanja direktora Gradske tržnice, provode po zakonu i svim zakonskim propisima, a ne prema privatnim, odnosno osobnim interesima. 

U njihovim predizbornim obećanjima SDP-u su bila puna usta transparentnosti i imenovanja čelnih ljudi javnih ustanova i trgovačkih društava preko natječaja. No dolaskom na vlast, počela su imenovanja bez natječaja, gdje je jedini kriterij bio SDP-ova stranačka iskaznica.

Posljednji slučaj imenovanja čelne osobe Gradske tržnice baca sumnju da se donose imenovanja suprotna zakonskim propisima. 

– Apeliramo na Grad Varaždin da preispita svoju odluku koja mora biti donijeta po zakonu, a ako se radilo mimo zakona, pozivamo nadležne institucije da rade svoj posao – kažu iz HDZ-a. 

Također, ne bi bilo dobro da privatni interesi i privatni odnosi pojedinaca u gradskoj vlasti utječu na donošenje odluka, kao i pojedine informacije da se prilikom donošenja odluka ignorirala zakonska odredba vezana uz hrvatske branitelje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba