BRAVO: Oroslavčanki Snježani Stepan svečano uručena nagrada Ponos Hrvatske

“U srcu sam osjetila da Lucija je zasigurno jako ponosna – kroz moj humanitarni rad i danas živi”

Objavljeno: 30.03.2024. zagorjeinternational

Snježani Stepan iz Oroslavja na svečanosti dodjele u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uručena nagrada ‘Ponos Hrvatske’, piše 24sata

– U meni je gomila emocija. Samo priznanje je za mene kruna onoga što sam radila u proteklih 10 godina i daje mi dodatnu motivaciju da nastavim istim putem. Daje mi motivaciju da radim na unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom te drugih osoba koje su u sličnoj potrebi – kazala je hrabra Snježana Stepan koja je svoj život posvetila humanitarnom radu nakon što je prije 10 godina preminula njezina kćer Lucija.  

Snježana je tada pokrenula humanitarnu akciju ‘Lucijino svijetlo’ kojom godinama unazad olakšava posao zaposlenicima Klaićeve bolnice i uveseljava njezine pacijente. 

– U bolnici su svi jako radosni zbog mene, danima mi upućuju čestitke i riječi pohvale za sve što radim za njih. Pokušavam i nastavit ću raditi na tome da potkrijepim njihove male nedostatke u smislu higijenskih potrepština ili medicinskih uređaja – dodaje Snježana na koju su najviše ponosni njezina djeca. Kći Karmela (15) i sin Martin (21) oduševljeni su time što će svoju majku gledati na televiziji.  

– Oni će mi se također večeras pridružiti na dodjeli te će me podržavati. Jako su ponosni, a ja sam još ponosnija na njih i ovu nagradu posvećujem upravo njima – s osmjehom je istaknula Snježana.  

Kako kaže, danas kad se vozila prema Zagrebu razmišljala je o tome kako bi se osjećala i njezina kći Lucija.  

– U srcu sam osjetila da je ona zasigurno jako ponosna na mene. Ona je ovdje dijelom s nama i uvijek će biti. Tako da kroz ovaj moj humanitarni rad i dan danas ona živi – zaključila je ponosna majka. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba