S ciljem održanja bogatstva različitosti ili sličnosti kulturnih naslijeđa

ZAKUUKZŽ organizira 5. Festival dramskih amatera središnje Hrvatske

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih društava Krapinsko – zagorske županije poziva dramske amatere s područja Bjelovarsko – bilogorske, Karlovačke, Koprivničko – križevačke, Međimurske, Sisačko – moslavačke, Varaždinske, Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije da kao organizatori Smotri kazališnih amatera u prosudbenom postupku odrede predstavnika za 5. Festival dramskih amatera središnje Hrvatske (FDASH). 

Jedini je uvjet da taj predstavnik nije već sudionik (ili određen da bude) neke kulturne kazališno/dramske manifestacije višeg ranga u 2024. godini.

– Osnovni motiv FDASH je pružiti „drugu priliku“ udrugama koje nisu u tekućoj sezoni imale

mogućnost predstavljati svoju županiju na višoj razini s jedne strane a s druge je multikulturalni dijalog, i razmjena različitih kulturnih naslijeđa čime je upravo središnja Hrvatska bogata i u konačnici iznjedri nove vizure…po onoj “pitanja su ista ali se traže novi ili drugačiji odgovori“ – ističu iz ZAKUUKZŽ. 

Na FDASH se dodjeljuju i priznanja uspješnosti u obliku Plaketa, a po uzoru na Hrvatsko glumište te se time odaje priznanje za talent, vještinu, znanje, uloženi trud.

Podsjetimo, FDASH je nastao osjetivši potrebu za proširenjem te zbližavanjem kazališnih udruga

unutar Županija koje djeluju na području središnje Hrvatske s ciljem održanja bogatstva različitosti ili sličnosti kulturnih naslijeđa te kvaliteta rada amaterskih dramskih udruga.

– Molimo da nam dostavite kontakt podatke odabranog sudionika i naziv predstave. Temeljem

prethodnog biti će odaslane prijavnice – dodaju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba