Tijekom vikenda ulovljeno 14 vozača pod utjecajem alkohola

APSOLUTNI REKORDER: U Donjoj Pačetini u dva popodne 42-godišnjak napuhao čak 2,51 

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, utvrđeno je ukupno 155 prometnih prekršaja i to 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 72 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 17 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, šest prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i 46 ostalih prekršaja u prometu. 

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu oko 14 sati u Donjoj Pačetini, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,51 promila i za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

– Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču slijedi optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1450 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – rekli su iz policije. 

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak oko 20 sati, na autocesti A2 u visini mjesta Galovec Začretski, gdje je 33-godišnji državljanin Slovenije upravljao osobnim automobilom brzinom od 186 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h.

– Vozaču je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdana obavijest o počinjenom prekršaju s novčanom kaznom u iznosu od 260 eura – dodali su. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba