Predsjednik se još jednom oštro obračunao s Ustavnim sudom i HDZ-om

Milanović: Ustavni sud su nepismene seljačine i gangsteri

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

Predsjednik Zoran Milanović nalazi se u Veloj Luci. Obratio se javnosti i komentirao upozorenje koje je njemu i SDP-u dao Ustavni sud.

Podsjetimo, ustavni sud je zaključio da predsjednik Milanović, dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke.

– Čestitam Peđi Grbinu na maestralnom nastupu – rekao je na početku Milanović. Poručio je Grbinu i SDP-u da se paze, prenosi Index.

– Na gangsterski način su to napravili. Meni ne mogu ništa, ali mogu njima. Takve su seljačine i nepismene. Pismen čovjek, barem onaj koji je prošao autoškolu ima problem s tim – rekao je Milanović.

– Oni su hrvatski vjerojatno naučili u automehaničarskoj radioni. To je po ovim nepismenim gangsterima zabranjeno, a nije – kazao je o svojoj kandidaturi na parlamentarnim izborima.

“Ovo se mora riješiti na izborima”

Rekao je da će se Hrvatska riješiti i ‘Andreja Turudića’ i pravog Turudića.

– Ovo se mora riješiti na izborima. Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako. Bit ću kandidat na izborima, kao što bih mogao biti na europskim izborima. Neću naravno mandat dati sebi. Što je tu sporno, nepismeni gangsteri? – upitao je Milanović.

– Neću to napraviti. Jer bi time vlast dao Gordanu Jandrokoviću. On ipak nije gangster, ali dao bi HDZ-u – kazao je. Smatra da bi HDZ dobio kontrolu nad vojskom i tajnim službama.

– Tko kaže da Jandroković odmah ne bi dao ostavku. Jer inače ne bi mogao na izbore. To su danas ovi glupani rekli, Jandroković nije budala. Tko postaje predsjednik Republike? Hoće možda biti Reiner? Tko će odlučiti je li to Reiner, Davorko Vidović? Ova ekipa iz takozvanog Ustavnog suda to svjesno radi i gura sve u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj tek treba odlučiti. Prijetnja političkim strankama… Ovo je puč. S tom gangsterskom družinom ćemo se nakon izbora obračunati. Nema pucnjave, zatvora, ali nakon ovih izbora dolazi Treća republika. Pozivam sve da se suprotstave HDZ-u i Andreju Turudiću. Ovo je kupleraj, ovo je borba za život i smrt – zaključio je Milanović.

Grbin: Drago mi je da su se neke stvari ogolile

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je da odluka nije jednoglasna.

– Naravno da smo očekivali reakciju i drago mi je da su se neke stvari ogolile. Šeks je jučer rekao da se Milanoviću treba oduzeti poslovna sposobnost i danas, eto, odluka. Smiju li građani na kavi spomenuti Z…, ups, ispričavam se, onog čije se ime ne smije izgovoriti. Smijem li ja na kavi spomenuti to ime? Ja to ne znam jer toliko je odluka precizna. Meni je zabranjeno govoriti da je Milanović kandidat, nemojte me tjerati da kršim odluku Ustavnog suda… Žele mi zabraniti da govorim. I jedni i drugi sada moramo jako paziti – poručio je Grbin.

– Jeste vi vidjeli što se danas dogodilo? Zamislite da HDZ dobije potpunu kontrolu. Predsjednik je jedina brana od bande i da mu ja sad kažem pusti? Nema šanse – zaključio je Grbin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba