Riječ je o čestim i uobičajenim proljetnim crijevnim virozama

BUDITE OPREZNI: Haraju crijevne viroze, liječnici poslali upozorenje građanima

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

U sezoni proljetnih alergija, koje se očituju kihanjem i začepljenim nosom, brojne građane ovih su dana pogodile i crijevne infekcije.

Zdravstvenim ustanovama javlja se sve više pacijenata koji se žale na jake bolove u želucu i crijevima te povraćanje i proljev. Riječ je o čestim i uobičajenim proljetnim crijevnim virozama, a liječnici upozoravaju na važnost pridržavanja higijene i pranja ruku, pogotovo kod djece, kod koje se crijevne viroze brzo šire te podsjećaju i na važnost nadoknade izgubljene tekućine, prenosi Dnevnik.hr.

Županijska bolnica u Čakovcu pacijentima je uputila nekoliko savjeta u slučaju crijevnih infekcija, koje se očituju povraćanjem, proljevom, povišenom tjelesnom temperaturom i bolovima u trbuhu.

– Najvažnija je dobra nadoknada tekućine, probajte uzimati tekućinu na usta žlicu po žlicu. Za to postoje razne otopine koje će vam preporučiti ljekarnici u ljekarni. Postoje probiotici koji se daju u stanjima crijevne infekcije i oni se također mogu kupiti bez recepta. U slučaju proljeva postoji lijek koji ide na recept, a zove se racekadotril i može se uzimati do sedam dana za smirivanje proljeva. Kod djece su trenutačno aktualne crijevne infekcije uzrokovane rotavirusima ili adenovirusima, pa ne zaboravite na pravilnu higijenu ruku. Puno zdravlja želimo svima i čuvajte se – poručuju iz čakovečke bolnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba