Još jedna u nizu novčanih prijevara

Prodali su mu priču da mu je pokojni rođak ostavio milijune u Kanadi. Povjerovao je…

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

Pulska policija zaprimila je prijavu 80-godišnjaka koji je prevaren za nekoliko desetaka tisuća eura, prenosi Hina. Stariji muškarac je, naime, prijavio da su mu se u prosincu prošle godine putem društvene mreže javile dvije nepoznate osobe koje su se predstavile kao djelatnici američke banke te su mu rekli kako mu je u Kanadi pokojni rođak ostavio u nasljedstvo milijunski iznos od više desetaka milijuna dolara.

Nakon toga su putem e-maila, kako bi mu isplatili nasljedstvo, tražili da na račun aktivacije bankovnog računa pokojnog rođaka i drugih administrativnih troškova pošalje presliku vozačke dozvolu, objavila je policija. Osim toga, u nekoliko navrata tražili su ga da uplati nekoliko desetaka tisuća eura, što je muškarac i učinio. Nakon što su od njega tražili da im uplati još novaca, oštećeni je posumnjao da se radi o prijevari i događaj prijavio policiji. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem ili više njih.

Policija još jednom upozorava građane da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama i da im ne odaju svoje osobne podatke, kao i da im ne dostavljaju preslike svojih dokumenta. Isto tako, policija savjetuje građanima da ne uplaćuju novac nepoznatim osobama zbog obećanja velikog novčanog dobitka – zapitajte se kolika je vjerojatnost da je upravo vama netko na drugom kraju svijeta ostavio milijunsko nasljedstvo! Budite stoga oprezni, a prije bilo kakve uplate, posavjetujte se s osobom od povjerenja ili policijom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba