Zbog prekinute sjednice Gradskog vijeća Čakovca moguće veće cijene vrtića? Predsjednik Varga poručio:

“To je isključivo bio njihov hir, ponijeli su se neozbiljno i neprofesionalno”

Objavljeno: 16.03.2024. zagorjeinternational

Predsjednik Gradskog vijeća Čakovca u petak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici dao izjavu na kojoj se osvrnuo na prekinutu 22. sjednicu Gradskog vijeća. 

Podsjetimo, sjednica je prekinuta na 9. točci kad su oporbeni vijećnici napustili vijećnicu, te time srušili kvorum. 

Predsjednik Varga rekao je da su u srijedu oporbeni vijećnici svojim srušili kvorum isključivo zbog svojih interesa, a ne zbog interesa građana.  

– Jednostavno su iskoristili priliku koja im je omogućila da zbog izostanaka nekih vijećnika svojim odlaskom onemoguće daljnje održavanje sjednice. To je isključivo bio njihov hir, ponijeli su se neozbiljno i neprofesionalno, a ne kao osobe koje bi trebale zastupati ono što je najbolje za grad – rekao je Varga. 

– Naravno, to je njihovo pravo te je ta odluka legalna. Međutim, donesena je isključivo zbog medijske pozornosti, ne vodeći računa o interesima građana. Zbog njihovog poteza u pitanje je dovedena mogućnost Grada Čakovca da na EU natječaj prijavi obnovu prometnica u Ivanovcu, vrijednu pola milijuna eura. Time bi se važna investicija za Ivanovec, ali i cijeli Grad, financirala vanjskim sredstvima, bez opterećenja Gradskog proračuna. Također, nisu donesene ni odluke vezane uz ekonomsku cijenu boravka djece u vrtićima, kojima je predviđeno da trošak povećanja cijene boravka, nastao zbog inflacije, na sebe preuzme Gradski proračun, odnosno da cijena boravka djece koju svakog mjeseca putem uplatnica plaćaju roditelji, ostane ista. Postoji realna mogućnost da, najprije u privatnim vrtićima, roditelji od idućeg mjeseca plaćaju veću cijenu boravka – poručio je predsjednik vijeća. 

Varga je nastavio da mu je žao da u ovom sazivu moramo imati susrete zbog ovakvih tema, ali se određeni vijećnici iz mjeseca u mjesec dokazuju kao neadekvatni predstavnici glasa naroda. Upravo će ih on zbog toga znati ocijeniti kad za to dođe vrijeme.  

– Kako bi pokušali dostići rok za prijavu prometnica u Ivanovcu, nastavak sjednice sazvat ću u najkraćem mogućem roku. Siguran sam da će se na nju odazvati vijećnici koji su i dosad glasali za točke koje su bile na Dnevnom redu, isključivo zbog interesa građana – završio je predsjednik Gradskog vijeća Čakovca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba