Donosimo pregled svih planiranih aktivnosti u 2024. godini

RADOBOJ: Udruga ‘Radobojsko srce 65+’ i ove godine ima bogat program, koji je već krenuo za Dan žena

Objavljeno: 16.03.2024. zagorjeinternational

Općinska udruga umirovljenika “Radobojsko srce 65+” Radoboj broji 90-ak članova, a u brojne aktivnosti se uključuju svi članovi udruge koji organizacijom aktivnosti društvenog i socijalnog karaktera nastoje doprinijeti smanjenju socijalne izoliranosti članova i uključiti ih u život zajednice. 

Daljnji je cilj udruge zalaganje u ostvarivanju boljih uvjeta života starijih osoba, kao i poticanje starijih osoba na druženje i socijalizaciju kroz stjecanje zajedničkih iskustava i uspomena te promicanje, razvitak i unapređenje pružanja svekolike potpore umirovljenicima pri ostvarivanju njihovih umirovljeničkih prava za poboljšanje njihovog materijalnog položaja i životnog standarda. 

Tijekom 2023. godine tako je realizirano niz aktivnosti i druženja u kojima su sudjelovali članovi udruge; proslava Dana žena, ekskurzija na Brijune, ljetni izleti na Jadransku obalu, pomagali su u provedbi Radobojskih ljetnih događanja i Dana Općine Radoboj, obilježili su Dan starijih osoba, organizirali raznovrsna druženja i zabave. Članovi udruge redovito se od osnutka udruge sastaju  svakog petka u prostorijama DVD-a Radoboj. 

Ove godine, kao i prethodne, svoje su aktivnosti započeli proslavom Dana žena. Međunarodni Dan žena uz prigodno druženje u Vatrogasnom domu u Jazvinama obilježili su u subotu, 9. ožujka. 

Okupilo se pedesetak članova udruge, koji su uz ples, pjesmu i svirku obilježili “Dan žena”. Za dobru zabavu pobrinuo se tamburaški sastav, a pjevalo se i plesalo sve do kasnih večernjih sati. Povodom Međunarodnog dana žena sve umirovljenice su načelnik Anđelko Topolovec i predsjednik udruge Ivan Šemnički darivali ružama s čestitkom. 

Udruga umirovljenika „Radobojsko srce 65+”  planira ova daljnja druženja i aktivnosti  u 2024. Godini. Tako je na redu prvo izlet: Đakovo-Osijek – 13. travnja pa slijede Prvomajski domjenak 1. svibnja, Proslava Dana umirovljenika u Mariji Bistrici – 30. svibnja,  izlet u Međugorje – 8.-30. lipnja,  izlet u Trsat – kraj 7. mjeseca, izlet u Ludbreg – 31. kolovoza, Domjenak za Martinje – sredinom studenog te Domjenak za Novu godinu – kraj prosinca 2024. 

Za sve aktivnosti  i predbilježbe možete nazvati na ove brojeve telefona: Ivan Šemnički – 091/885-88-49, Josip Tušek – 098/907-23-99, Ivan Sajko – 095/854-93-06 te Marija Rihtar – 099/704-40-16

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba