Poslan važan apel vozačima

Čakovečka bolnica zatrpana fotografijama nepropisno parkiranih vozila

Objavljeno: 23.04.2024. zagorjeinternational

U posljednje vrijeme, Županijska bolnica Čakovec primila je niz upita u vezi s problemom parkiranja unutar kruga zdravstvenih ustanova, piše eMeđimurje.

Očito je da se neki pojedinci odlučuju na nepropisno parkiranje vozila, a fotografije tih prekršaja upućuju se bolnici, vjerojatno s ciljem poduzimanja kaznenih mjera. 

Međutim, uprava bolnice ističe da se parkiranje na zelenim površinama ne može tolerirati iz nekoliko važnih razloga. Prvo, takvo ponašanje šteti vegetaciji i ekosustavu, što može dovesti do ozbiljne erozije tla i gubitka biodiverziteta. 

Drugo, nepropisno parkiranje narušava estetiku okoline, što nije u skladu s ambijentom medicinske ustanove. 

U cilju suzbijanja ovakvih praksi, nadzor nad parkiranjem je redovit, te se osobe koje parkiraju na zelenim površinama upozoravaju na propise. 

No, važno je istaknuti da u krug zdravstvenih ustanova, gdje se nalazi četiri ustanove na jednom mjestu, dolazi veliki broj pacijenata koji su u teškoj situaciji. Mnogi od njih su osobe s invaliditetom ili pacijenti koji dolaze na hemodijalizu ili kemoterapije, kao i na ostale hitne preglede. 

Stoga, uprava bolnice apelira na razumijevanje i suosjećanje svih posjetitelja i korisnika usluga. Županijska bolnica Čakovec neće ograničavati pristup pacijentima kojima je to potrebno, unatoč željama pojedinaca za rigoroznim sankcioniranjem nepropisnog parkiranja. 

Ulaz u bolnicu regulira zaštitarska služba, koja radi u granicama svojih mogućnosti. 

Uz to, bolnica izražava zahvalnost Gradu Čakovcu i ČAKOMU na odličnoj suradnji te poziva sve posjetitelje i korisnike da poštuju zelene površine te da se parkiraju samo na označenim parking mjestima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba