IVANEC: HDZ oštro odgovorio Batiniću na prozivke kako su ulaganja bila ‘pucanj u prazno’

“Gradonačelnik opravda svoj nerad, no 67,3 milijuna eura ulaganja u ivanečki kraj najbolje demantira njegove izjave”

Objavljeno: 25.01.2024. zagorjeinternational

U Hrvatskoj postoji nekolicina gradonačelnika ili načelnika koji se mogu nazvati svoj posao nazvati karijerom s obzirom na odrađen staž. Slučaj je to u Ivancu gdje je gradonačelnik Milorad Batinić na vladajućoj pozicije 19 godine te je retrospektivom ustanovio kako ulaganje u sredine gdje Hrvatska Demokratska Zajednica ima većinu nisu bila od velikog uspjeha.  

Na ovu tezu su priopćenjem odgovorili iz HDZ-a te ga prenosimo u cijelosti:

– Nakon punih 19 godina na čelu Grada Ivanca te tri mandata u Hrvatskom saboru, gradonačelnik Milorad Batinić shvatio je da bi i on trebao nešto poduzeti za razvoj sredine koju vodi i u kojoj živi.  

Tako u intervjuu za jedan nacionalni tjednik opravdava svoj nerad i neuspjeh u vođenju Grada najbezličnijom demagogijom, pa izjavljuje: “Favoriziraju se drugi dijelovi Hrvatske, a rezultati pokazuju da su silne milijarde ulaganja u, HDZ-u tradicionalno sklone sredine, bile pucanj u prazno.“

I ne samo to, uspio je izjaviti i da će “Vlada Republike Hrvatske HDZ-ovim gradovima i općinama, te sredinama iz kojih dolaze njihovi koalicijski partneri, manjak prihoda od prireza nadoknaditi na druge, sofisticiranije načine.“

Međutim, svjedočimo nikad većem investicijskom ciklusu državne razine u ivanečki kraj i to:  

·        5,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za dogradnju Osnovne škole u Ivancu;

·        31,8 milijuna eura za izgradnju prvog dijela brze ceste od Varaždina do Cerja Tužnog;

·        650 tisuća eura vrijedne dogradnje postojećeg dječjeg vrtića u Ivancu;

·        725 tisuća vrijednog novog vrtića u Radovanu;

·        28,6 milijuna eura za izgradnju aglomeracije Ivanec te pročistača.

Ukupno se radi o ulaganjima od 67,3 milijuna eura ili više od pola milijarde kuna.

Pitamo se da li to gradonačelnik Batinić proziva Vladu Republike Hrvatske i HDZ zbog tih investicija zato jer ih on “gradi“ već punih 19 godina?

Kako to da će Osnovna škola Ivanec napokon biti dograđena, a brza cesta izgrađena sada kada on na to nema nikakvog utjecaja?

Međutim, brojka od 67,3 milijuna eura ili pola milijarde kuna ulaganja u ivanečki kraj, najbolje demantira njegove izjave – stoji u priopćenju Zdenka Đuras, predsjednika GO HDZ-a Grada Ivanca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba