Općina Donja Voća obilježila završetak VRO “Bljesak“

“Težimo ciljevima za koje su se svi naši heroji borili te da se nikada ne zaboravi njihova žrtva, trud i suze”

Objavljeno: 06.05.2024. zagorjeinternational

Završetak VRO “Bljesak“ ove su subote obilježili članovi udruge branitelja “Voća“, pod vodstvom načelnice Donje Voće Sanje Kočet, a u suradnji s Klubom varaždinskih branitelja 1991-1995 Varaždin, Udrugom SJP PU Varaždin “RODA“, HVIDR-om Pakrac te s Časničkim zborom Pakrac-Lipik. 

VRO “Bljesak“ završila je 4. svibnja 1995. godine upravo u Pakracu predajom srpske 51. brigade 18. banjalučkog korpusa s 1500 pripadnika i 2500 osoba lokalnog srpskog stanovništva. 

Zajedničko obilježavanje 29.godišnjice završetka VRO “Bljesak” u Pakracu omogućeno je kroz zajednički projekt pod nazivom “Pobjeda u srcu zapadne Slavonije“, na inicijativu predsjednika Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995. g. Vladimira Leskovara. Osnovni cilj projekta jest, kroz zajedničko djelovanje projektnih partnera, svojim djelovanjem širu javnost upoznati s najnovijom poviješću sa stvaranjem neovisne Republike Hrvatske. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. 

Načelnica Kočet istaknula je da su branitelji s područja općine Donja Voća veliki doprinos dali u Domovinskom ratu, te su među općinama na području Varaždinske županije s najvećim brojem branitelja koji su bili pripadnici 2. bojne 104. brigade ZNG HV Varaždin, MUP-a Varaždin te drugih postrojbi HV-e. 

– Ovakvi hvalevrijedni projekti daju značajan doprinos očuvanju i promicanju istine o vrijednostima iz domovinskog rata, s najvećim naglaskom na promicanje istine među mlađom generacijom te da se time ne zaboravi žrtva naših heroja. Ovom prilikom zahvaljujem svim članovima Kluba varaždinskim branitelja 1991-1995. i njihovom predsjedniku Leskovaru te pripadnicima SJP PU Varaždin “RODA“ na prenošenju istine o domovinskom ratu na područjima zapadne Slavonije. Uz zajedničko druženje, polaganjem cvijeća i paljenjem lampiona prvenstveno smo svi zajedno odali počast našim herojima, ali imali i priliku od samih sudionika čuti istinu o stradavanjima te stekli nova prijateljstva i započeli s razgovorima o novim zajedničkim projektima. Sve s namjerom da težimo ciljevima za koje su se svi naši heroji borili te da se nikada ne zaboravi njihova žrtva, trud i suze – poručila je Kočet. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba