DONJA VOĆA: Uz proslavu Praznika rada, odana počast Josipu Martanu te su ispraćeni branitelji na hod do Vukovara

DA SE NE ZABORAVI: “Nemamo se pravo kititi ordenjem ako ne težimo cilju za koji su se oni borili”

Objavljeno: 02.05.2024. zagorjeinternational

Svetom misom kod kapelice svetog Josipa u zaseoku Kraljsko/Martani u Donjoj Voći mještani iz općine odali počast bratu, sinu, suborcu i sumještaninu Josipu Martan, ali prisjetili se i svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za ono u što su vjerovali.  

Nakon mise, za sve sumještane, udruga branitelja “Voća“ organizirala druženje i podjelu graha na Sportskom Parku Hrvatskih branitelja u Donjoj Voći. Zajedničkim druženjem mještani obilježili Praznik rada, ali i ispraćaj voćanskih branitelja koji su krenuli pješke put Vukovara.  

Ovim zahtjevnim pothvatom odaju počast svim braniteljima s područja bivše Općine Ivanec poginulima u Domovinskom ratu, to više što je i njihov rođak Josip Martan, pripadnik Specijalne policije PU varaždinske “Roda“, i sam smrtno stradao 1991. godine u Hrvatskoj Kostajnici.  

Tom prilikom, načelnica Sanja Kočet ističe sljedeće: 

– Naša obaveza je da nove generacije ne zaborave njihovu žrtvu, trud i suze jer nemamo se pravo kititi ordenjem prošlosti ako ne djelujemo sada za budućnost i zajedno težimo istom cilju za koji su se svi oni borili. Stoga, težimo svi zajedno da kreiramo zajednicu u kojoj nitko nije manje vrijedan, zaboravljen i potlačen jer je drugačiji. Dužni smo im to, svi zajedno – kazala je Kočet te dodala: 

– Danas poneki olako daju savjete koje ni sami ne bi prihvatili. Drže prodike bez imalo odgovornosti, a da i sami ne rade to isto. Licemjerno i ravnodušno! – poručila je. 

Uz to, načelnica je ispratila sumještane koji kreću na put za Vukovar. 

– Neka nam naši sumještani, Slavko i Marijan Martan, budu vodilja da krenete od sebe i da svojim djelima pokažete kako bi se i drugi trebali ponašati. Naši dragi Marijan i Slavko Martan, na ponos svih nas, sutra kreću na put od Ivanca do Vukovara i time će odati počast svim braniteljima s područja bivše Općine Ivanec. Neka ih na tom putu prati Božji blagoslov! – zaključuje Kočet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba