Bizaran slučaj

DNO DNA! U Rijeci parkirala na invalidsko mjesto, koristila je karticu umrle osobe

Objavljeno: 11.12.2023. zagorjeinternational

Riječka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom zbog sumnje da je krivotvorila ispravu. Naime, žena se sumnjiči da je u subotu, 9. prosinca, u Rijeci parkirala automobil na mjestu za invalide, a na vozilu se nalazila kartica znaka pristupačnosti za koju je utvrđeno da pripada osobi koja je preminula. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičena 44-godišnjakinja kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Prema podacima Registra o osobama s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj živi 508.350 osoba s invaliditetom, od čega je 60 posto muškaraca i 40 posto žena, a u ukupnom stanovništvu Hrvatske osobe s invaliditetom čine 12 posto.

I sve se to dogodilo u mjesecu kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Podsjetimo, odlukom Ujedinjenih naroda iz 1992. godine, 3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom, s ciljem jednakosti u ostvarivanju prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Hrvatska je 2007. postala treća zemlja potpisnica Konvencije Ujedinjenih naroda za osobe s invaliditetom i četvrta država koja ju je ratificirala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba