U fazi oporavka trebat će strpljenja i predanosti kako bi se osiguralo potpuno ozdravljenje – samo hrabro Kova

DOBRA VIJEST: Trener NK Varaždina Mario Kovačević (48) uspješno operiran

Objavljeno: 11.12.2023. zagorjeinternational

Glavnom treneru hrvatskog prvoligaša, Nogometnog kluba Varaždin, Mariju Kovačeviću (48) uspješno je izvršena operacija u borbi protiv dijagnosticiranog karcinoma na predjelu plućnog krila, piše Varaždinski.

Strateg Varaždina nakon uspješne operacije ulazi u fazu oporavka, koja će zahtijevati strpljenje i predanost kako bi se osiguralo potpuno ozdravljenje.

Kako podsjeća portal Varaždinski, prije tri tjedna iz kluba je objavljeno kako Kovačević boluje od raka, ali prvotno je istaknuto kako će nastaviti obnašati obveze trenera u Varaždinu.  

Međutim, proteklog tjedna su iz kluba sa sjevera Hrvatske objavili kako će Kovačević zbog operacije ipak biti primoran privremeno napustiti trenersku klupu. Dok se Kovačević oporavlja, trenutno ga mijenja legenda kluba Nikola Šafarić.

Kovačević je inače rodom iz Jablanice (BiH), karijeru je započeo u ratnom Sarajevu za FK Sarajevo, a kasnije je u seniorskom nogometu igrao za Varteks, Slaven Belupo, Međimurje te slovensku Naftu iz Lendave.  

Kao trener najveće uspjehe ima s Varaždinom, tamo je stigao još u drugoligaškom periodu i Varaždin vratio u prvi razred hrvatskog klupskog nogometa. U drugoj ligi upisao je s Varaždincima 18 pobjeda, tri remija i tri poraza. Prošle sezone u HNL-u Varaždinci su osigurali ostanak bez problema te završili na 6. mjestu s 12 pobjeda, 10 remija i 14 poraza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba