Egipatski veleposlanik Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz posjetio Krapinu

GREGUROVIĆ: Ima potencijala za suradnju naših i egipatskih gospodarstvenika

Objavljeno: 08.05.2024. zagorjeinternational

Gradonačelnik Krapine i novoizabrani saborski zastupnik Zoran Gregurović, u utorak je ugostio veleposlanika Arapske Republike Egipat u Republici Hrvatskoj Nj. E. gospodina Ayman Tharwat Amin Abdel Aziza u prostorima Grada kojom je prilikom bilo riječi o mogućnostima suradnje.

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s bogatom poviješću i kulturnom tradicijom Krapine, ali i aktualnom situacijom koja se prije svega odnosi na gospodarstvo Krapine te na brojna druga područja od kulture, javnog života, sporta do brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija.

– Sastanak je iskorišten za predstavljanje gospodarstva Krapine, ali i potencijala za suradnju naših i egipatskih gospodarstvenika. Ovo je početak naših razgovora u tom smjeru jer zasigurno naši vrijedni gospodarstvenici imaju što za ponuditi na tržištu Egipta, ali isto tako otvoreni smo za eventualne investicije i gospodarsku suradnju na našem području – naglasio je nakon sastanka gradonačelnik Gregurović dodajući kako su tema razgovara bila i ostala područja javnog života Krapine. 

Uz predstavljanje bogate tradicije i značaja koji Krapina ima u povijesti Hrvatskog zagorja, ali i cijele lijepe naše, veleposlaniku su posebno predstavljena brojna događanja kroz godinu.

– Veliki interes veleposlanik je pokazao za Tjedan kajkavske kulture, a u sklopu te naše najvažnije manifestacije, i za Zagorski gospodarski zbor. Osobno sam pozvao veleposlanika da bude naš gost tih dana u Krapini – dodao je Gregurović.

Njegova Ekselencija, Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz, izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Krapinu te činjenicom da je saznao nešto novo o bogatoj povijesti ovog kraja. Prilikom razmjene poklona na kraju posjeta potvrdio je da će svakako nastojati prihvatiti poziv gradonačelnika Krapine te stići u posjet u Tjednu kajkavske kulture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba