Ministar Božinović zatražio zabranu prisustvovanja utakmicama donedavno pritvorenim navijačima

BAKLJADA NA AERODROMU: Policija privela četiri osobe s dočeka Boysa. Idu na sud

Objavljeno: 11.12.2023. zagorjeinternational

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da će policija zatražiti od suda zabranu odlaska na nogometne utakmice u Hrvatskoj za pripadnike Bad Blue Boysa koji su se jučer vratili iz Grčke nakon što im je ukinut istražni zatvor, piše Index.

– Što se tiče hrvatskih institucija, sud može donijeti mjere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na nogometnim utakmicama, u trajanju od šest mjeseci do jedne godine, na zahtjev policije. Policija će vrlo brzo i intenzivno podnositi takve zahtjeve sudovima u odnosu na sve osobe – rekao je Božinović novinarima u NSK, gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Europi.

Navedeno se odnosi na 20-ak pripadnika Bad Blue Boysa kojima je sud u Ateni ukinuo istražni zatvor, gdje su proveli četiri mjeseca zbog 11 prekršajnih i kaznenih djela koja im se stavljaju na teret, uključujući uništavanje imovine i masovnu tučnjavu protiv navijača AEK-a.

Preko međunarodne policijske suradnje hrvatska policija prikuplja podatke od grčkih vlasti o mjerama koje su izrečene puštenim navijačima, dodao je potpredsjednik vlade.

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu, gdje je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje, zbog čega je policija privela četiri osobe.  

– Te su osobe privedene upravo zbog pirotehničkih sredstava. Nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i bit će danas izvedeni pred prekršajni sud – kazao je ministar Božinović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba