Ove godine središnja je tema zdravstveni turizam

Idućeg petka Krapinsko – zagorska županija i Poduzetnički centar ponovno organiziraju godišnju konferenciju ‘Invest in Zagorje’

Objavljeno: 02.05.2024. zagorjeinternational

Idućeg petka, 10. svibnja, Krapinsko – zagorska županija i Poduzetnički centar ponovo organiziraju godišnju konferenciju ‘Invest in Zagorje’ koja okuplja vizionare, inovatore, ugledne stručnjake i entuzijaste iz cijele Hrvatske. 

Ovogodišnja tema konferencije je zdravstveni turizam, a očekuje vas bogat interaktivan program sa stručnjacima i govornicima iz svijeta biznisa i zdravstvenog turizma, susreti s ključnim poslovnim akterima, investitorima i institucijama, pregršt prilika za razvoj osobnih i poslovnih partnerstva i još mnogo više. O značaju konferencije svjedoči činjenica da su uključena čak 42 partnera, redom su to razne institucije i tvrtke iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije te poslovni klubovi. Također, dodajmo da u programu sudjeluje 34 govornika, panelista te članova žirija, što ove godine dodatno obogaćuje program i donosi doista zanimljiv sadržaj za sve u potrazi za novim poslovnim prijedlogom, partnerom, investicijom ili dodatnim razvojem svoje ponude.  

Program kreće u 10 sati.

U prvom dijelu konferencije, srednjoškolski timovi će se natjecati u programu “Kreiraj svoju budućnost”, predstavljajući svoje startup ideje usmjerene na zdravstveni turizam. Devet timova izložit će inovativna rješenja koja imaju potencijal unaprijediti sektor zdravstvenog turizma, pred stručnim žirijem. Pobjednik, odabran na osnovu kreativnosti i potencijala njihove ideje, bit će nagrađen od strane Krapinsko – zagorske županije, čime se potiče razvoj mladih talenata u ovom važnom sektoru.

Panel 1: Zeleno zdravlje: Sinergija ruralnog i zdravstvenog turizma

Panel će istražiti kako ruralni smještajni kapaciteti i autentična ponuda mogu biti ključni za razvoj i promociju zdravstvenog turizma. Raspravit će se o inovativnim pristupima u kreiranju iskustava za posjetitelje, integraciji medicinskih i wellness tretmana u ruralnom okruženju te o ulozi digitalizacije u personalizaciji ponude. Cilj je identificirati prilike za unapređenje zdravstvenog turizma kroz valorizaciju ruralnih resursa i tradicija.

Panel 2: Osnaživanje dentalnog turizma u srcu Hrvatske: Prilike u Krapinsko – zagorskoj županiji

Panel će se fokusirati na analizu kako Krapinsko – zagorska županija, s obzirom na svoju infrastrukturu i smještajne kapacitete, može odgovoriti na rastuću potražnju za dentalnim turizmom. Raspravljat će se o mogućnostima integracije dentalnih usluga s turističkom ponudom, poboljšanju pristupačnosti i vidljivosti dentalnih klinika te poticanju suradnje između turističkog sektora i dentalnih praktičara. Cilj je istražiti strategije koje bi mogle privući domaće i međunarodne pacijente, uz naglasak na kvalitetu usluga i jedinstveno iskustvo boravka.

Panel 3: Sportska revitalizacija – Sinergija nutricionizma i aktivnog odmora u Krapinsko-zagorskoj županiji

Ovaj panel istražuje kako Krapinsko – zagorska županija može iskoristiti svoje prirodne i infrastrukturne resurse za razvoj specijaliziranih paketa usmjerenih na sportaše. Diskutirat će se o osmišljavanju programa koji uključuju treninge, nutricionističko savjetovanje, wellness i mindfulness tehnike za mentalnu i fizičku pripremu i oporavak sportaša. Cilj je istaknuti županiju kao destinaciju koja promiče zdrav način života i holistički pristup sportskoj izvrsnosti.

Panel 4: Digitalne oaze – Preobrazba zdravstvenog turizma kroz telemedicinu

Ovaj panel će se baviti istraživanjem potencijala telemedicine u poticanju zdravstvenog turizma, s posebnim naglaskom na wellness sektor. Raspravljat će se o inovativnim tehnološkim rješenjima koja omogućavaju kontinuiranu medicinsku podršku i savjetovanje na daljinu, te o ulaganjima potrebnima za integraciju ovih tehnologija u ponudu zdravstvenog turizma. Cilj je istražiti kako tehnologija telemedicine može poboljšati doživljaj i zadovoljstvo korisnika, te omogućiti novu razinu personalizacije i pristupačnosti usluga. 

Završni segment konferencije, ‘VitaVenturePitch’, bit će prava poslastica za sve ljubitelje inovacija u zdravstvenom turizmu. Odabrani startupovi iz cijele Hrvatske predstavit će svoje revolucionarne ideje i rješenja koja imaju potencijal promijeniti lice zdravstvenog turizma. Ovo natjecanje ne samo da slavi kreativnost i poduzetnički duh, već i otvara vrata novim prilikama i suradnjama u ovom sve popularnijem sektoru. Prezentacije će biti živopisne, a konkurencija žestoka, dok se svi natječu za titulu najinovativnijeg startupa u zdravstvenom turizmu. Uz titulu najinovativnijeg startupa, Krapinsko – zagorska županija nagrađuje najbolji tim nagradom od 7500 eura, a Infobip, partner konferencije s dodatnih 5000 eura kredita i ulazak u Infobip ‘StartupTribe’.

U nastavku vam donosimo detaljan raspored konferencije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba