“Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju", napisali su iz Župe sv. Jeronima

Crkva napala dječju predstavu za Noć vještica, šoping centar je idućeg dana otkazao

Objavljeno: 29.10.2023. AB

U sklopu šoping-centra Dalmare iz Šibenika, u njihovoj igraonici Happyland, 31. listopada trebala se održati dječja predstava povodom Noći vještica, no ona je otkazana nakon prozivki iz lokalne crkve, a onda i zbog negodovanja jednog dijela javnosti, piše Index.

U petak se, naime, oglasila lokalna Župa sv. Jeronima.

“Dragi župljani, braćo i sestre, prilažemo obavijest koja je na više mjesta postavljena u centru “Dalmare”.  

  • U dječjoj igraonici “Happy Land” održat će se 31. listopada 2023. razne aktivnosti (gatanje u kuglu i karte, fotografiranje s vješticom Gatom…).
  • U takvim igraonicama roditelji obično nemaju pristupa i aktivnosti su povjerene osoblju igraonice.
  • Živimo u demokraciji i svatko ide gdje želi ići. Naša je dužnost i pravo jasno reći da koketiranje s okultnim stvarnostima ili prakticiranje tih istih stvarnosti nema veze sa štovanjem Boga. Upravo suprotno, na taj se način ne štuje Boga i njegovu svemogućnost.
  • Dobro kaže naš narod: “Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju”, napisali su.

Iz šopinga-centra su se javili u subotu ujutro i kazali kako otkazuju događaj.

– Dalmare shopping centar najavio je event koji se trebao održati u igraonici Happyland. Kako smo zbog najavljenog eventa naišli na kritiku dijela javnosti, odlučili smo otkazati event te ovim putem upućujemo isprike svima koji su se na bilo koji način osjetili uznemirenima zbog najave istog. To nam svakako nije bila namjera, jer event je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju – napisali su.

Ubrzo su se ponovno oglasili iz župe:

– Otkazivanje “eventa” i javno upućivanje isprike čin je pristojnosti. Taj čin pristojnosti rado prihvaćamo i želimo da se nitko u našoj sredini ne osjeća manje vrijednim, posebno kad su u pitanju religiozna uvjerenja – napisali su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba