DONJA VOĆA: Bili smo na Danu otvorenih vrata NK Vindije, koji obilježava 40. rođendan

Još stignete na ‘Bon Bon’ kup i pogledati izložbu pa na tekmu protiv NK Omladinca iz Jurketinca

Objavljeno: 29.10.2023. AB

Drugi je vikend obilježavanja Dana općine Donja Voća, a danas su na rasporedu Dani otvorenih vrata NK Vindije te otvorenje izložbe povodom 40. obljetnice tog kluba.

– Izložba je prilika da se vidi cijela povijest NK Vindije, od samih postavljanja temelja kluba i prvih utakmica, sve do velikih upjeha koje su postizali u ranijem razdoblju. Prilika je to da svi zainteresirani dođu i pogledaju zanimljive fotografije i izreske iz medija, koje je pripremilo vodstvo kluba – pozvala je načelnica Donje Voće Sanja Kočet.

Od 11 sati počeo je ‘Bon bon’ kup , gdje ekipe uzrasta 2., 3. i 4. razreda osnovne škole pokazuju svoje nogometno znanje koje su stekli u nedavno ponovno pokrenutoj Školi nogometa NK Vindije.

– Prije tri mjeseca ponovno smo pokrenuli školu nogometa koju trenutno pohađa 20-ak klinaca. Krenuli su s treninzima dosta dobro, pa postoji mogućnost da ih registriramo i da počnu igrati i službene utakmice – rekao je predsjednik NK Vindije Stjepan Kundija, koji se osvrnuo i na spomenutu izložbu, rekavši da se posjetitelji mogu doći upoznati s klubom, u čiju su izgradnju kroz 40 godina bile uključene stotine ljudi, entuzijasta i zaljubljenika u nogomet.

Mario Medenjak, tajnik kluba, ujedno i trener mlađih uzrasta, dodao je da je namjera prvenstveno bila okupiti djecu od 2. do 4. razreda i upoznati ih s nogometnom igrom, ‘fair play’ ponašanjem te da im se ukaže na važnost bavljenja sportom.

– Želimo djecu što više udaljiti od ovisnosti o pušenju, alkoholu i drogama. Zato mi je malo žao što danas odaziv nije velik kao što smo očekivali i ovim bih putem zamolio roditelje da se malo više angažiraju. Često slušamo negativne komentare da nedostaje sadržaja, a kada imaju priliku doći podružiti se, izaći malo van, pustiti djecu da se igraju, onda ih nema. Mi ovakve sadržaje nećemo moći raditi po zimi, budući da Donja Voća još uvijek nema sportske dvorane, ali nećemo odustati, krećemo čim se vrati proljeće i nadam se da će se onda i roditelji i djeca više angažirati i družiti uz nogometnu igru – pozvao je Medenjak.

Sportski dan završava nogometnom utakmicom NK Vindije i NK Omladinca iz Jurketinca, koja je na rasporedu od 14 sati, a klub će nastaviti obilježavanje svog 40. rođendana 12. studenog, kada igraju prijateljsku utakmicu sa slovenskim NK Zlatoličjem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba