Turistička zajednica: 'Bend Maje Šuput ponašao se divljački prema baštini grada Đurđevca'

“Dok ti krasan event izje*e kromanjonsko ponašanje krkanskih seljačina. I to pod medijskim pokroviteljstvom PVC zvijezde”

Objavljeno: 15.10.2023. zagorjeinternational

Dok se netko tako pomalo divljački ponaša prema baštini, to oštro osuđujemo. Imamo status europske destinacije izvrsnosti u njegovanju nematerijalne kulturne baštine i držimo se toga, govori nam Mario Fuček

Pjevačica Maja Šuput (44) i njen bend nastupali su team buildingu jedne tvrtke u Đurđevcu. Družili su se u prostoru đurđevačkog Starog grada.

Maja je na društvenim mrežama objavila nekoliko snimki te večeri na kojima se vidjelo da su članovi benda visjeli s lustera i ‘jahali topove’. 

Kasnije je Maja snimke obrisala s društvenih mreža.



Direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca Mario Fuček oglasio se povodom cijele situacije na svom Facebook-u.

– Dok ti krasan event izje*e kromanjonsko ponašanje krkanskih seljačina. I to pod medijskim pokroviteljstvom pvc zvijezde. Kulturni i dobrohotni ljudi koji poštuju domaćine i baštinu su vazda dobrodošli u Đurđevac… Ovakvi primitivci ne. Žao mi je što nisu ponijeli desetke šavova kao suvenirsku uspomenu iz grada Picoka – napisao je direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Kontaktirali smo direktora Fučeka koji je za 24sata poručio kako nije nastala materijalna šteta, no da je osobno morao reagirati jer je bend to dijelio ‘putem svojih medijskih kanala’. 

– To trebamo cijeniti, kad idemo u goste trebamo imati elementarnu pristojnost i poštivati, pogotovo nešto što je spomenik prve kategorije kojeg svi jako volimo. Posebno je osjetljivo domicilno stanovništvo. Ošto osuđujemo da se netko tako, pomalo divljački ponaša prema baštini. Imamo status europske destinacije izvrsnosti u njegovanju nematerijalne kulturne baštine i držimo se toga, naprosto su neke stvari nedopustive – napisao je Mario Fučak te nadodao:

Riječ je o srednjovjekovnoj utvrdi Stari grad koja u prizemlju ima nekoliko salona i ugostiteljski prostor, restoran i pivnicu u kojem su se oni zabavljali. Prenamijenjen je baš za turiste, u kojem se mogu okrijepiti, što je standardna procedura kod takvih objekata, ali ne da se onda unutra divlja. To je lijep reprezentativni prostor s lijepom, dobrodošlom namjerom, a jednostavno nas razljuti kad imamo ovakav feedback. Ne razmišljaju, da si je otkinuo luster, mogao se i ubiti – dodao je Direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba