Prijavite se, broj mjesta je ograničen

I ove godine prije početka nastave, Muzej seljačkih buna organizira “Muzej prije škole” 

Objavljeno: 22.08.2023. zagorjeinternational

Prije početka nove školske godine, Muzej seljačkih buna organizira besplatne edukativno-kreativne radionice za djecu u sklopu programa “Muzej prije škole”. Radionice se održavaju od utorka, 29. kolovoza do subote, 2. rujna od 10 do 13 sati. 

Muzej prije škole” započinje u utorak radionicom “Škola u muzeju” na kojoj će djeca saznati kako je u prostoru Muzejaod 1945. do 1970. godine djelovala škola. Upoznat će predmete koji su se nekada koristili u školama, te kombiniranim tehnikama izraditi jedan predmet za sebe.

U srijedu, na radionici “Izradi zagorski suvenir”, djeca će kroz vodstvo izložbom “16. trijenale zagorskog suvenira” upoznati najkarakterističnije i najpoznatije motive koji se koriste u izradi suvenira.Osmislit će i od gline izraditi vlastiti suvenir za koji smatraju da najbolje opisuje naše Zagorje.

RadionicaKod Gupčeve lipe” održat će se u četvrtak kod mjesne Crkve Sv. Jurja u Gornjoj Stubici gdje će djeca saznati nešto više o povijesti Seljačke bune i značenju Gupčeve lipe, a zatim crtanjem prikazati motiv Gupčeve lipe i na papiru. Nakon crtanja, zabavit će se i upoznati jednu od starih pučkih igara.

Petak je rezerviran za radionicuVitezovi i dame”. Tko su bili vitezovi, a tko dame?

Nakon oslikavanja drvenih predložaka dama i vitezova, djeca će se okušati u umijeću gađanja lukom i strijelom na radionici streličarstva, a za sve sudionike slijedi i malo iznenađenje.

Muzej prije škole” završava u subotu ‘Pop-up’ obiteljskom radionicom. Pozivaju se roditelji, bake i djedove, tete i stričevi da se priključe djeci. Sudionici će upoznati ‘pop-up’ tehniku izrade razglednica ili čestitki, a zatim i sami izraditi jednu.

Za sudjelovanje na radionicama obavezne su prijave, a moguće se prijaviti telefonom (049/587-889, 049/587-882), mailom ([email protected]), u inbox Facebook stranice ili Instagram profila Muzeja seljačkih buna. Broj polaznika je ograničen.

Radionice će se održavati na otvorenom prostoru, a u slučaju kiše održat će se u atriju dvorca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba