U 28. kolu 3. NL Centar, Zagorec ugostio Kurilovec

Domaćin nastavio pozitivan niz, upisao pobjedu od 3:0

Objavljeno: 02.05.2024. Milorad Videković

U 28. kolu 3. NL Centar krapinski Zagorec ugostio je Kurilovec i sigurnom igrom došao do uvjerljive pobjede od 3:0, čime je nastavljen pozitivan niz kluba iz Krapine koji je u posljednja četiri kola upisao 10 bodova te trenutno ima 41 i nalazi se na osmom mjestu.

Trener Šeperac u ovom susretu nije mogao računati na ozlijeđene Majcenića i Kunštića te su svoje mjestu u prvih 11 našli Harrison i Krznar. Susret je počeo ispitivanjem snaga i oprezno da bi nakon 10. minute Zagorec ubacio u brzinu više i počeo dominirati susretom. Takva igra donijela je rezultat već u 17. minuti. Bio je to mat u tri poteza. Topolovec je na lijevom krilu dobacio loptu do Turniškog koji vara Završkog i ubacuje loptu na drugu stativu koju zahvaća Stiperski i gotovo iz mrtvog kuta čudesno pogađa suprotni nebranjeni dio mreže vratara Tora te dovodi  Zagorec u vodstvo. 

Gosti su se orijentirali na obranu, ali su iz brzih tranzicija pokušavali, vrlo rijetko, ugroziti vrata Zagorca. Takva im se prilika ukazala u 32. minuti kada je iz izgledne prilike pucao Blagoev, ali je Harrison odlično ušao u blok i prilika je ostala neiskorištena te se na odmor otišlo s minimalnim, ali zasluženim vodstvom Zagorca.

U drugo poluvrijeme Zagorec ulazi s dva nova igrača. U svlačionici su ostali Krznar i Topolovec, a ušli su Strabić i Bračević te je igra bilo još protočnija, brža i opasnija po gol protivnika. 

U 52. minuti Hanžić je primio loptu u šesnaestercu gostiju i kada se spremao pucati, s leđa ga ruši Završki i sudac Komesar pokazuje na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo Bračević kojeg je Tor pročitao, ali je lopta bila presnažno udarena tako da je završila u njegovom lijevom kutu. Ovaj gol bio je još veći poticaj igračima Zagorca da povećaju napade na gostujuća vrata te su se poluprilike i prilike redale, a najizrazitija je bila ona iz 72. minute kada je Korytskyi uputio udarac s dvanaestak metara, ali je lopta za malo prošla pored lijeve stative gola Kurilovca. Ipak, u sudačkoj nadoknadi nagrađena je takva igra. Naime, Stiperski je podvalio loptu iza obrane gostiju koju potpuno sam prima Strabić te kreće prema vrataru Toru i rutinirano pogađa mrežu Kurilovca postavivši konačan rezultat Zagorec 3, Kurilovec 0.

Za kraj izvješća dvije situacije koje su izazvale smijeh i veliki pljesak. Trener Šeperac poznat je navijačima Zagorca kao vrsni stručnjak, ali istovremeno je i vrlo duhovit čovjek tako da je nakon jednog krivog pasa svog igrača uzviknuo:“ Jao, imaš pregled igre kao Ray Charles !“ izazvavši smijeh onih koji su čuli šalu. Pljesak je izazvao vratar Bruči koji je u sudačkoj nadoknadi briljantno obranio zicer Sedlačeka upisavši novi ‘clean sheet’ ove sezone, ukupno osmi, a drugi uzastopni. 

Zagorec – Kurilovec 3:0

Stadion: ŠRC Podgora. Gledatelja: 100. Sudac: M. Komesar (Zagreb) 7. Pomoćnici: Rašić i Bilić.

Strijelci: 1:0 Stiperski (17); 2:0 Bračević (52 – 11 m ); 3:0 Strabić (90+2).

Zagorec: Bruči 7; Landripet 7; Topolovec 6,5 ( 46. Bračević 6,5; 78. Frinčić – ); Štimac 7; Turniški 7 (61. Korytskyi 6,5); Harrison 7; Šimunić 7,5; Stiperski 7,5; Hanžić 6,5 (70. Brebrić 6,5) ; Krznar 6 (46. Strabić 7); Jazbec 7. Trener: Tihomir Šeperac 7. 

Kurilovec: Tor 6; Šarić 5,5 (68. Milković 6); Knežić 6, Mrvičin 5,5; Ćosić 6, Sedlaček 6; Bolješić 5,5 (46. Bradić 6), Žlebečić 6, Lukavečki 5,5, Završki 6,5, Blagoev 6 (53. Elijah 6). Trener: Senad Harambašić 6.

Igrač utakmice: Karlo Stiperski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba