Napuhala je dva promila

Pijana Ana prošla na crveno i zabila se u motorista: “Popila sam dva deci pelinkovca”

Objavljeno: 02.05.2024. zagorjeinternational

Ana je proglašena krivom i osuđena jer je mrtva pijana automobilom prošla na crveno na semaforu i zabila se u motociklista koji je završio u bolnici, prenosi Danica.

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo lani u lipnju u 13:15 u Zagrebu, na križanju Trga Josipa Jurja Strossmayera, Trga kralja Tomislava i Ulice Pavla Hatza. Vozila je Tomislavcem te je na križanju prošla kroz crveno.

Motociklist je završio na Traumatologiji

– Prednjim desnim dijelom automobila naletjela je na desnu bočnu stranu motocikla Ducati V4S kojim je upravljao vozač kolnikom Josipa Jurja Strossmayera, kojem je bilo zeleno na semaforu. Vozač je zadobio tjelesne ozljede te mu je liječnička pomoć pružena u KBC Sestre Milosrdnice, Traumatologija Draškovićeva – naglasila je sutkinja u presudi istaknuvši kako se kasnije ispostavilo da je lakše ozlijeđen.

Ana (48) je pritom upravljala vozilom u tolikoj mjeri pod utjecajem alkohola da su njene vozačke sposobnosti bile bitno smanjene, s obzirom na to da je koncentracija alkohola u krvi bila najmanje 2,06 promila, što je utvrđeno liječničkim pregledom.

Ana se policiji nakon nesreće pravdala kako je doista konzumirala alkohol, ali samo 0,2 litre, odnosno dva deci pelinkovca. Ne zna kako je prošla na crveno svjetlo. Sud joj je kao otegotnu okolnost uzeo raniju prekršajnu kažnjavanost radi istovrsnog dijela prekršaja i činjenicu da je počinjenjem prekršaja došlo do težih štetnih posljedica, dok olakotne okolnosti nisu nađene, istaknula je sutkinja.

Ana je osuđena na 1970 eura kazne i 150 eura troškova postupka. No, od tog iznosa odbija joj se 80 eura jer je dva dana provela u policijskom pritvoru. Dobila je i sedmomjesečnu zabranu vožnje. Presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba