Inače, jako se puno ulaže u mlade i mlade obitelji

Općina Cestica osigurala 27.000 eura za nabavu pribora za svoje školarce 

Objavljeno: 15.08.2023. zagorjeinternational

Općina Cestica u proračunu je osigurala 27.000 eura kako bi na jesen, prvog dana škole, svi učenici dobili potrebne radne bilježnice, atlase i mape za likovni. 

U cilju osiguravanja što boljih uvjeta života stanovništvu, Općina preko raznih programa nastoji brojnim mjerama i poticajima pomoći žiteljima u svim fazama života. Posebnu brigu pridaje mladima i mladim obiteljima, a sve s ciljem da se mladi zadrže na području općine. 

Tako se iz općinskog proračuna za svako novorođeno dijete roditeljima dodijeli novčana pomoć, a na pomoć roditelji mogu računati i u svim kasnijim fazama odrastanja djece sve do završetka obrazovanja. 

Pomoć mladim obiteljima ogleda se i kroz sufinanciranje cijene Dječjeg vrtića koji se sufinancira s iznosom od 113 eura za prvo dijete, s 130 eura za drugo dijete, a ako iz jedne obitelji u vrtić ide troje djece, za treće dijete općina Cestica podmiruje sve troškove boravka. Kako bi Općina omogućila boravak u dječjem vrtiću svoj djeci kojima je to potrebno, kreće se i u njegovu dogradnju.

O pomoći roditeljima učenika načelnik Mirko Korotaj je rekao kako su tijekom osmogodišnjeg školovanja svim učenicima osigurani besplatni udžbenici, radne bilježnice, mape za likovni odgoj i zemljopisni atlasi, a sufinancira se i produženi boravak učenika u školi. 

Posljednjih desetljeća sufinancira se i prijevoz učenika u srednjoškolskom obrazovanju, a kako bi se roditeljima pomoglo u troškovima studiranja djece, iz općinskog proračuna za sve studente druge i viših godina studija, osigurane su stipendije. Isto tako, posljednjih godina, prema socijalnom kriteriju, stipendije se dodjeljuju i studentima prvih godina.

– Posljednjih desetljeća na području Cestice značajna su ulaganja u poboljšanje komunalne infrastrukture, razvoj gospodarstva, očuvanja kulturno povijesne baštine i društvenog života. Iz gore navedenih programa podrške mladim obiteljima želja nam je da nakon školovanja mladi nastave tu živjeti i stvarati, a u čemu već niz godina podršku daju svi vijećnici Općinskog vijeća Cestice – poručio je Korotaj. 

Djeca s područja općine Cestica osnovno školsko obrazovanje stječu u matičnoj školi u Cestici te u područnim školama u Lovrečanu i Natkrižovljanu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba