Održana edukacija na temu “Promicanje jednakih mogućnosti i nediskriminacije”

ZABOK: Crveni Križ promovira jednakost

Objavljeno: 15.08.2023. zagorjeinternational

U sklopu projekta “Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane – GDCK Zabok“ u Zaboku je održana dvosatna edukaciju na temu “Promicanje jednakih mogućnosti i nediskriminacije“, za djelatnike i volontere Gradskog društva Crvenog križa Zabok  koji u skladištu i na terenu obavljaju aktivnosti prihvata, skladištenja i distribucije donirane hrane, te izravno komuniciraju s krajnjim primateljima.

Nediskriminacija

Voditelj edukacije, mr.crim. Josip Horvatin, prof., predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ sudionicima edukacije približio je temu promicanja jednakih mogućnosti i nediskriminacije.

Tijekom edukacije prisutne upoznao s odredbama Zakona o suzbijanju diskriminacije. Navedenim Zakonom promiče se jednakost i uređuje zaštita od diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, obrazovanja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, rodnog identiteta, genetskog naslijeđa itd.

Doprinos pojedinaca

Josip Horvatin je napomenuo da svatko od nas treba vlastitim primjerom  promicati načela jednakih mogućnosti i nediskriminacije, te da nikoga ne smijemo niti izravno niti neizravno, diskriminirati na temelju navedenih primjera.

Ovom edukacijom (2.) u sklopu projekta “Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane – GDCK Zabok”, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je ostvarilo  pozitivan utjecaj na horizontalno načelo promicanja jednakih mogućnosti i nediskriminacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba