Završena 422.000 eura vrijedna sanacija Drvenog mosta na Bednji koji je oštećen u potresu 2020. godine

DOŽUPANICA ZAGOREC: Ovo je most koji spaja sadašnje i buduće generacije

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

Završila je sanacija Drvenog mosta preko rijeke Bednje na nerazvrstanoj cesti Lovrentovec u Varaždinskim Toplicama, oštećenog u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Most se sanirao kako bi se ponovno uspostavilo redovno funkcioniranje prometovanja, sigurna prohodnost oštećenog mosta te kako bi se vratila infrastruktura u funkciju i stanje kakvo je bilo prije oštećenja, a novim, saniranim mostom će se izbjeći daljnja urušavanja ustroja mosta i stvaranje pukotina na nosivim stupovima koji su predstavljali opasnost od urušavanja mosta.

Kako podsjećaju iz Varaždinske županije, u tu svrhu je gradonačelnica Dragica Ratković s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture 11. siječnja 2023. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ukupni iznos dodijeljenih financijskih sredstava iznosio će 422.000 eura, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih troškova projekta sanacije.

– Ovo je jedan veliki dan za nas, za jednu takvu veliku kapitalnu investiciju koja je odrađena savršeno. Bio je jako kratki rok za izvođenje, ali uspjeli smo, izgrađen je, poseban je, lijep i uklapa se u ambijent – kazala je Ratković. 

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec prvim je korakom svečano otvorila obnovljeni most te tom prilikom zahvalila Ministarstvu prometa i infrastrukture te Gradu Varaždinske Toplice na iznimnoj produktivnosti i angažmanu.

– Ovo je most koji spaja, pa eto neka bude to svima nit vodilja. Most koji će spojiti sadašnje i buduće generacije. Kad postoji cilj, onda se i zajedničkim snagama taj cilj jedino može i realizirati. Neka ovaj most doprinese i dalje promjeni vizure Varaždinskih Toplica i okolice, sa svim okolnim naseljima jer svjedoci smo da se Varaždinske Toplice s naseljima, razvijaju iz dana u dan, iz godine u godinu pa neka s tom vizijom, sa svim budućim projektima koji slijede, se taj trend, na zadovoljstvo, kvalitetu i podizanje standarda svih mještana, nastavi – rekla je Zagorec.

Predsjednik Mjesnog odbora Tuhovec-Lukačevec Toplički Miran Plišo, naglasio je kako je rekonstrukcija mosta vrlo važna za Mjesni odbor Tuhovec, ali i za mjesne odbore u okolici.

– Stari most je bio u derutnom stanju tako da je ovo velika stvar, ne samo za mjesto Tuhovec, nego i za mjesto Lovrentovec i Škrnjik koje se povezuju tim mostom – zaključio je Plišo.

Otvorenju mosta nazočili su i predstavnici izvođača radova, Županijske uprave za ceste Varaždinske županije te mnogobrojni građani Varaždinskih Toplica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba