Policija objavila detalje prometnih nesreća proteklog vikenda

U Velikom Trgovišću pijani maloljetnik na motoru vozio dijete koje je pri padu teško ozlijeđeno

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

PU krapinsko – zagorska izvijestila je da je u subotu 12. kolovoza oko 20 sati u Velikom Trgovišću došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i jedna osoba lakše tjelesne ozlijede.  

– Do prometne nesreće došlo je kada maloljetnik, upravljajući motociklom nerazvrstanom cestom, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti te je silaskom s asfaltiranog kolnika na makadamski dio ceste izgubio nadzor nad motociklom i zajedno s putnikom (djetetom) pao u kanal oborinskih voda. Utvrđeno je kako je maloljetni vozač upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 0,55 promila. Maloljetniku je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć i utvrđeno je kako je zadobio lakše tjelesne ozljede, dok je putnik s motocikla (dijete) zadobio teške tjelesne ozljede koje su utvrđene u Općoj bolnici Zabok – izvijestili su iz policije. 

Isto tako u subotu, 12. kolovoza oko 21 sat, u Zaboku na A2, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće došlo je kada je 38-godišnji državljanin Poljske započeo radnju pretjecanja teretnog vozila kojim je upravljao 67-godišnji Hrvat i tijekom pretjecanja došlo je do sudara s vozilom kojim je pretjecajnom trakom iza teretnog vozila upravljala 21-godišnja državljanka Njemačke. 21-godišnja vozačica zadobila je teške tjelesne ozljede.

Protiv 38-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 227. Kaznenog zakona, “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba