Jedan kažnjen s 430, drugi s tek 180 eura i nešto sitno iza rešetaka

U Stubičkim Toplicama 34-godišnjak u podne napuhao 2,52. Za petama mu 39-godišnjak iz Krapine s 2,29 

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 240 prometnih prekršaja od čega 137 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 30 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 57 ostalih prekršaja u prometu. 

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu je očitana kod vozača tijekom kontrole prometa u subotu, 12. kolovoza, oko 12 sati, u Stubičkim Toplicama, kod 34-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao za vrijeme isteka važenja vozačke i prometne dozvole, neosiguranim osobnim vozilom i pod utjecajem alkohola od 2,52 promila. Uhićen je te je u nedjelju, 13. kolovoza, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, doveden na sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 430 eura, kazna zatvora u trajanju od 20 dana uvjetno na 1 godinu te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od dva mjeseca. Isto tako u subotu, 12. kolovoza, oko 20 sati, tijekom nadzora prometa u Krapini zatečen je 39-godišnjak koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,29 promila. Također je utvrđeno kako upravlja vozilom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole. Temeljem Prekršajnog zakona 39-godišnjak je uhićen te je idući dan, 13. kolovoza, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 180 eura, kazna zatvora u trajanju od 20 dana uvjetno na 1 godinu te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Za izdvojiti je i kako je najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena također u subotu 12. kolovoza na DC 205, kod Svetog Križa od 111 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba