Prijaviti se mogu mikro, mali i srednji poduzetnici kao i trgovačka društva te obrtnici

Proizvodite Zagorske mlince ili štrukle? Županija je za vas pripremila 40.000 eura potpora –  evo uvjeta

Objavljeno: 09.08.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija raspisala je javni poziv za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca i “Zagorskih štrukli“ u 2023. godini.

Prijavu mogu podnijeti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva i to trgovačka društva (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrti sukladno Preporuci Europske Komisije koji proizvode Zagorske mlince ili “Zagorske štrukle / Zagorske štruklje“ prema specifikaciji i certificirani su proizvođači i nositelji potvrde o sukladnosti proizvoda sa Specifikacijom proizvoda Zagorski mlinci ili Specifikacijom proizvoda “Zagorski štrukli / Zagorski štruklji“ za razdoblje 2022. do 2023., izdanom od strane certifikacijskog tijela Bureau Veritas Croatia d.o.o.

Prijavitelj mora imati sjedište na području Krapinsko – zagorske županije, biti registriran najmanje godinu dana do trenutka podnošenja prijave, imati najmanje jednog zaposlenog u prethodnoj poslovnoj godini, imati podmirene obveze po osnovi davanja o kojima službenu evidenciju vodi Porezna uprava te ne smije biti u blokadi.

Proizvođači Zagorskih mlinaca ili “Zagorskih štrukli / Zagorskih štruklji“ dokazuju da svoj proizvod stavljaju na tržište dostavom Evidencijskih listova otpreme Zagorskih mlinaca ili “Zagorskih štrukli / Zagorskih štruklji“  

Namjena potpore odnosi se na kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata za proizvodnju Zagorskih mlinaca ili “Zagorskih štrukli / Zagorskih štruklji“, kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata za skladištenje sirovina i proizvoda, kupnju strojeva, opreme i alata za proizvodnju te kupnju gospodarskog motornog vozila za prijevoz tereta najveće dopuštene mase do 12.000 kilograma za namjenu dovoza/odvoza sirovina i distribuciju proizvoda. Potpora je namijenjena i marketinškim aktivnostima i ulaganju za izlazak na nova tržišta te za edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Župan Željko Kolar istaknuo je da zagorski mlinci i štrukli imaju europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, koja uz područje proizvodnje, obuhvaća njihov specifičan, tradicionalan način pripreme i tradicionalnu recepturu očuvanu do danas.

– Jedina smo regija u Europi koja ima zaštićen cijeli meni: glavno jelo s prilogom i desert – puricu s mlincima i štrukle. Europska zaštita potrošaču jamči kupnju autohtonog proizvoda, a ovom mjerom bespovratnih potpora želimo povećati konkurentnost proizvođača na tržištu, a time i prepoznatljivost zagorskih mlinaca i štrukli kao tradicionalnih zagorskih proizvoda – poručio je župan Kolar.

Proračunom Županije za dodjelu potpore osiguran je iznos od 40 tisuća eura. Rok za podnošenje prijava za dodjelu bespovratne potpore je 25. kolovoza 2023., a prijava se podnosi putem odgovarajućeg obrasca uz koji se prilaže propisana dokumentacija. Prijava se podnosi isključivo putem pošte i to preporučeno u zatvorenoj omotnici. Detaljne upute s obrascima možete preuzeti na web stranici Krapinsko – zagorske županije OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba