Tijekom vikenda čak 10 prometnih nesreća na zagorskim prometnicama

CRNI VIKEND: Tri su osobe teško ozlijeđene, četiri lakše, a 11-godišnje dijete je poginulo

Objavljeno: 17.07.2023. zagorjeinternational

Kako je izvijestila PU krapinsko – zagorska, na prometnicama naše županije je tijekom vikenda zabilježeno deset prometnih nesreća.

Šest prometnih nesreća bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Kuzmincu uslijed oduzimanja prednosti prolaska, Oroslavju zbog ne zaustavljanja vozila ispred prijelaza preko željezničke pruge, Poznanovcu zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Vrankovcu uslijed ne držanja vozila uz desni rub kolnika, Pasanskoj Gorici zbog nepropisnog mimoilaženja te u Gornjoj Stubici uslijed nepropisne vožnje u natrag.

U Bedekovčini je uslijed neprilagođene brzine došlo do slijetanja neregistriranog motocikla kojim je upravljao vozač bez položenog vozačkog ispita i bez korištenja zaštitne kacige, kojom prilikom je vozač zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Na autocesti A2 u visini Zaboka, uslijed ne kretanja osobnim automobilom sredinom obilježene prometne trake, došlo je do slijetanja vozila van kolnika, a vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede.

U Klokovcu je zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake došlo do sudara triju osobnih automobila, kojom prilikom su dvije osobe zadobile lakše, a dvije osobe teške tjelesne ozlijede. Za spomenuti je kako je tu prometnu nesreću skrivio alkoholizirani vozač koji je vozilom upravljao sa 1,81 promilom alkohola u organizmu.

Nadalje, na autocesti A2 kod Mokrica, uslijed ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, došlo je do udara kombi vozila u poluprikolicu parkiranog, zbog kvara, teretnog automobila kojom prilikom je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, a jedna je osoba smrtno stradala.

– Tijekom proteklog vikenda evidentirali smo jedno kazneno djela krađe i jedno kazneno djelo razbojništva – dodaju iz policije.

Također, od počinjenih prekršaja tijekom vikenda za izdvojiti su tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba