Tijelo je pronađeno u visokoj travi uz samu rijeku Savu

DETALJI STRAVE U ZAGREBU: Nožem prerezao ženi vrat pa nazvao policiju

Objavljeno: 07.05.2024. zagorjeinternational

Sinoć se u Novom Zagrebu dogodilo stravično ubojstvo. Kako neslužbeno doznaju 24sata, muškarac je ženi rasjekao vrat oštrim predmetom u blizini ruševne bolnice, a onda nazvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo u visokoj travi uz samu Savu, a ženu još nisu uspjeli identificirati.

Oglasila se i policija. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Jučer, 6. svibnja oko 19:20 sati u Novom Zagrebu, na Jadranskoj aveniji, na nasipu u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, prema do sada prikupljenim informacijama muškarac je nožem usmrtio žensku osobu. Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom odmah je stavljen pod nadzor policije. Na mjestu događaja je obavljen očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe za očevide i kriminalističku tehniku. Nakon obavljenog očevida, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Kriminalističko istraživanje je u tijeku – kazali su iz policije.

Utvrđeno je da je ubojica svoju žrtvu nožem ozlijedio po vratu, a policajcima je navodno rekao da ga je žena napala pa se od nje branio. Potvrđeno je da su se poznavali, prenosi N1. Slučaj je evidentiran kao teško ubojstvo ženske osobe, točnije kao femicid. Riječ je o novom kaznenom djelu za koje Kazneni zakon koji je izmijenjen prošli mjesec predviđa najnižu kaznu od deset godina zatvora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba