U četvrtak počinje tradicionalni 12. ‘BadlFest’ - evo što vas sve čeka u četiri dana trajanja manifestacije

SVI U KRAPINSKE TOPLICE: Sportska i umjetnička događanja, predstave, dobra klopa i vrhunska zabava uz poznata glazbena imena. Kaj vam više treba? 

Objavljeno: 17.07.2023. VH

Dobro poznata manifestacija ‘BadlFest’ i ove će godine u Krapinske Toplice, barem ako je suditi prema najavljenom programu, privući brojne posjetitelje. Sve kreće u četvrtak u jutarnjim satima, a manifestacija traje do nedjelje 23. srpnja. 

Kako je rekla načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković, Toplice će narednih dana zasigurno postati kulturno-zabavni centar središnje Hrvatske.

12. po redu 

– Ovo je 12. po redu ‘BadlFest’, a riječ je o tradicionalnom festivalu koji je dobio ime po utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, Jakobu Badlu, a kroz kojeg se spaja duh prošlog vremena, tradicije i moderne kulture. To se postiže na način da se na atraktivnim lokacijama održavaju glazbene večeri pod zvijezdama te niz kulturnih i sportskih događanja, uživanja u prirodi i termalnim izvorima – kazala je načelnica Jureković te je istakla što točno očekuje posjetitelje:

– Kroz četiri dana pripremili smo razne programe koje smo tematski podijelili. Meni je tako pripala čast predstaviti vam zabavni dio programa koji smo nazvali ‘BadlFun’. Od koncerta tu je Đani Stipanićev, grupa Dalmatino, Vesna Pisarović i Let 3 uz bendove koji će ih pratiti, a to su Daddy Cool, Boss bend i Šarmeri. Centar Aqua Vive će se isto tako organizirati i održati ‘glow party’, a sve programe će podržati ugostitelji s bogatom ponudom hrane i pića – najavila je Jureković.  

Direktorica vodenog parka Aqua Vivae Martina Crljen najavila je umjetnički program pod nazivom ‘BadlArt’.

– Velika vrijednost ‘BadlFesta’ je i program ‘BadlArt’ gdje se okupljaju umjetnici koji nekoliko dana u našem središnjem perivoju stvaraju svoja djela koja kasnije poklone Specijalnoj bolnici ili Opčini, a ove godine Centru za odgoj i obrazovanje, a osim te divne umjetničke kolonije koju organizira i vodi Topličanka Iva Karla Habus, u četvrtak će u 19 sati biti i otvorenje izložbe umjetnika Josipa Rubesa ‘Vizualne, apstraktne kompozicije’ u općinskoj knjižnici. Također, u subotu u 18 sati pozivamo sve da dođu u našu crkvu Presvetog Trojstva gdje će se održati ‘Festival Heferer’ – najavila je Crljen. 

Darija Granec predstavila je na koje će načine u programu ‘BadlFesta’ sudjelovati Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

– Bolnica će sudjelovati u programu u četvrtak, pod nazivom ‘BadlHealth’, kada će se tijekom prijepodneva u bolničkom perivoju održati savjetovalište o plućnoj rehabilitaciji pod vodstvom naših liječnika Domagoja Andrića i Ivane Merkaš Sopek. Ideja je približiti plućnu rehabilitaciju našim pacijentima, a osobito onima koji su preboljeli koronavirus i koji imaju probleme i nakon preboljenja. Navečer, oko 19 sati, počinje program vezan za liječenje osteoartritisa gdje ćemo organizirati panel diskusiju gdje će naši gosti moći postaviti pitanja našim liječnicama koje će držati prezentaciju o modernim tehnologijama u liječenju osteoartritisa, a tamo će biti i naši fizioterapeuti koji će predstaviti programe vježbi i aktivnosti za one koji pate od te bolesti. Uz program Bolnice, sudjelovat će i Poliklinika Magdalena i Poliklinika Ana – najavila je Granec. 

Predsjednica Društva ‘Naša djeca’ Krapinske Toplice Jelena Huško najavila je bogat program za ona najmlađe.

– Pod nazivom ‘BadlKids’ će se u petak održati predstava za djecu kazališta “Smješko” čiji je organizator općinska knjižnica Krapinske Toplice. Predstava se zove ‘Plavi planet’ i održat će se u središnjem perivoju kod bolnice. U slučaju kiše, predstava će biti preseljena u Dom kulture. U subotu će biti naš veseli dječji program s početkom u 17 sati u sklopu kojeg će se održati i dječja utrka u organizaciji sa Sportskim društvom Mala Erpenja u 18 sati. Nakon toga slijedi facepainting te program ‘Plešimo svi’, a zahvaljujući Lani Bogojević imat ćemo ples i ritmiku. U 19.30, također u središnjem perivoju, imat ćemo mađioničarsku predstavu, a u nedjelju će biti održan ‘Kiki u parku’ koji je namijenjen najmlađima i malo starijima, likovna radionica pod mentorstvom Ane Kajić Lacković, uz koju će biti ‘Kiki izbor filmova za djecu’ – kazala je Huško koja je ujedno najavila i ‘GastroBadel’:

Humanitarnog karaktera

– U subotu od 16 do 20 sati na programu je veselo druženje uz kuhanje koje organiziraju obrtnici iz općine Krapinske Toplice u suradnji s DND-om. Treba napomenuti, kako je ovo događanje humanitarnog karaktera te će sva prikupljena sredstva biti dana DND-u za pomoć pri kupnji sprava kod Osnovne škole Krapinske Toplice – najavila je Huško te uputila poziv svima koji žele probati nešto ukusno, da obavezno dođu. 

Direktorica TZ područja ‘Srce Zagorja’ Karolina Hostić za kraj je predstavila sportski program ovogodišnjeg ‘BadlFesta’. 

– S obzirom na velike vrućine, trail se neće trčati po najvećim vrućinama, nego će se održati u večernjim satima, oko 19. isto tako, ove godine imamo jednu novost, doktora Tušeka i ‘Felix bikes’, odnosno, svakog dana se organiziraju promo vožnje električnim biciklima po planiranoj ruti, a sve je to besplatno. Važno se samo na vrijeme prijaviti i osigurati termin i bicikl. Isto tako, programu se pridružio i Ronilački klub ‘Zaron’ koji će u vodenom parku Aqua Vivae u petak imati dane otvorenih vrata. Također, održat će se malonogometni turnir “Branko Vurušić Vura” te drugi memorijalni malonogometni turnir “Stjepan Papeš Fuljek”, a ponovno će s nama biti i oldtimeri – najavila je Hostić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba