KUMROVEC: Treći Kup Zagorja za vatrogasne seniore okupio čak 20 ekipa

Kod muških najbolji DVD Tugonica – Podgrađe i DVD Zlatar, kod žena DVD Veliko Trgovišće i DVD Bedekovčina

Objavljeno: 23.06.2023. zagorjeinternational

U Kumrovcu je 22. lipnja u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije održano vatrogasno natjecanje 3. Kup Zagorja za muške i ženske seniorske ekipe u A i B kategorijama. Na samom početku sve je pozdravio predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, koji je i moderirao natjecanjem, na kojem je ove godine nastupilo ukupno 20 ekipa, što je dvostruko više nego lani. To dokazuje ispravnost odluke da se prije tri godine krene s ovakvim natjecanjem, koje će sigurno u idućim godinama još više dobivati na značaju. Tu je činjenicu prepoznao i župan Željko Kolar koji je također posjetio natjecanje, zahvalio vatrogascima na svemu što čine u operativnom djelovanju, ali i čestitao na natjecateljskim angažmanima. Najavio je i kako će županija od sljedeće godine biti službeni pokrovitelj ovog natjecanja, što će ga podići na još veću razinu. Načelnik Kumrovca Robert Šplajt pozdravio je sve, čestitao pobjednicima i zahvalio što su došli u Kumrovec.

Najviše ekipa bilo je prijavljeno u kategoriji Muški A – devet, a prvo mjesto od prošle godine obranilo je DVD Tugonica – Podgrađe, koje je slavilo ispred DVD Vatrogasac Strmec I i DVD Budinščina. Iza njih plasirale su se ekipe iz društava Straža, Veliko Trgovišće, Pavlovec, Konjščina, Prišlin-Hum i Vatrogasac Strmec II.
U kategoriji Muški B, u konkurenciji osam ekipa slavilo je DVD Zlatar ispred DVD Špičkovina i DVD Oroslavje. Od četvrtog do osmog mjesta poredale su se ekipe iz društava Veliko Trgovišće, Brezova, Bedekovčina, Konjščina i Lučelnica.
U kategoriji Žene A nastupile su dvije ekipe, a slavilo je DVD Veliko Trgovišće, ispred DVD Prišlin – Hum, dok je u kategoriji žene B naslov pripao DVD Bedekovčina, koja je ujedno bila jedina ekipa u toj kategoriji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba