Zlato je pripalo zagrebačkoj pizzeriji ‘Franko’s i osječkoj ‘Novi Saloon’

SVAKA ČAST: Hrvati osvojili ‘Trofeo Caputo’ – svjetsko prvenstvo u pravljenju pizza

Objavljeno: 23.06.2023. zagorjeinternational

Na najprestižnijem natjecanju pizzaiola na svijetu – Trofeo Caputo, kojeg svjetski mediji često nazivaju i ‘Svjetskim prvenstvom pizzaiola’, Hrvatska je osvojila zlato!

Natjecanje u organizaciji APN-a (Associazione Pizzaioli Napoletani) i mlina ‘Caputo’, koji proizvodi neka od najboljih brašna na svijetu, pokazalo je kako Hrvatska ima izvrsne pizza majstore. Naime, na natjecanju održanom u Napulju Hrvatsku su predstavljali pizzaioli naše dvije pizzerije. Jedna od njih je “Franko’s” iz Zagreba koja je redovito na listi 50 najboljih pizza izvan Italije, što je potvrdila i ove godine, te “Novi Saloon” iz Osijeka.

Naša se reprezentacija kvalificirala na prvenstvo ‘Ljetnom pizzom’ iz “Franko’sa”, a na napuljskom su natjecanju osmislili novu pizzu. U nju ide fior di latte, gorgonzola, kruška, med, pršut, rikola, orasi i grana padano. Kao što je bio slučaj i sa ‘Ljetnom pizzom’ nakon natjecanja u Osijeku, nova pizza bit će u prodaji uskoro i u zagrebačkom ‘”Franko’su” i u osječkom ‘Novom Saloonu’ te će se u obje pizzerije zvati isto, piše Jutarnji list.

Inače, srebro na natjecanju u Napulju osvojila je reprezentacija Tajvana, a broncu srpska reprezentacija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba