Bježao s mjesta nesreća, a onda je dolijao policiji - evo detalja

Pijani mladić (24) u 10 minuta napravio dvije prometne

Objavljeno: 23.06.2023. zagorjeinternational

Do prometne nesreće, prve u nizu kako se kasnije uspostavilo, došlo je u srijedu oko 19 sati u Mokricama, a tom je prilikom nastala materijalna šteta. Naime, 24-godišnji vozač, ne držeći potreban razmak između vozila, udario je u stražnji dio teretnog vozila koje se kretalo ispred njega kolnikom, a kojim je upravljao 39-godišnjak. Nakon prometne nesreće vozač koji je skrivio nesreću napustio je bez zaustavljanja mjesto događaja.

Samo nekoliko minuta kasnije oko 19,10 sati u Andraševcu taj isti, 24-godišnji vozač, ponovo je skrivio prometnu nesreću i ponovno napustio mjesto događaja. Nadalje, 24-godišnjak je zbog nedržanja potrebnog razmaka između vozila udario u stražnji dio osobnog vozila koje se kretalo ispred njega i kojim je upravljala 68-godišnjakinja. Vozilo kojim je ona upravljala pritom je sletjelo s kolnika u odvodni kanal. 24-godišnjak je nakon nesreće i verbalno vrijeđao vozačicu pa napustio mjesto nesreće.  

Vozilom Hitne medicinske pomoći 68-godišnjakinja prevezena u Opću bolnicu Zabok, gdje su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede, a policajci su ga netom nakon pronašli… Utvrđeno je kako je upravljao vozilom s 2,75 promila alkohola u organizmu te je uhićen. Idućeg jutra, on je doveden na sud gdje mu je određena kazna zatvora u trajanju od pet dana i predan je u zatvor u Zagreb.

– Apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba