Ogroman uspjeh hrvatskog tenisača

KAKVO SLAVLJE! Dodig po drugi put osvojio Roland Garros

Objavljeno: 10.06.2023. zagorjeinternational

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek osvojili su finale muških parova ovogodišnjeg Roland Garrosa protiv Belgijaca Sandera Gillea i Jorana Vliegena. Dodig i Krajicek su slavili s uvjerljivih 2-0 (6-3, 6-1) nakon svega sat vremena i 21 minute.

Hrvatskom tenisaču ovo je bilo treće finale na French Openu – 2015. je osvojio naslov s Marcelom Melom, a 2022. izgubio u finalu. Godine ranije je slavio i na Australian Openu u paru sa Slovakom Filipom Polašekom, piše 24 sata.

˝Hrvatsko-američki par prvi je servirao i bez previše muke obranio servis. Belgijci su nervozno otvorili meč i vezali dvije greške, Dodig i Krajicek poveli su 30-0 i bili nadomak breaka, no uslijedio je povratak. Dodig je zatim sjajnim reternom izjednačio na 40-40, no Gille i Vliegen su izjednačili na 1-1 u gemovima. Iduća dva nije bilo većih uzbuđenja, no u šestoj igri Dodig i Krajicek su propustili iskoristiti break loptu. U naumu su uspjeli dva gema kasnije kada su breaknuli belgijski par pa do kraja seta uspješno odradili svoj servis i uzeli prvi set 6-3˝, piše 24 sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba