‘Dijete plače, ružičast je, dobre je motorike, počeli smo ga hraniti, živahan je’

Ovo je kanta za smeće u kojoj su sinoć dvojica mladića našla malenog dječačića i spasila mu život

Objavljeno: 14.05.2024. zagorjeinternational

Kako smo već izvještavali, sinoć je oko 23 sata u kontejneru u Zaprešiću pronađena tek rođeni dječačić umotan u deku. Neslužbeno se doznaje da su njegov plač čula dvojica mladića koji su se vraćali kući s treninga. Oko ponoći dijete je prevezeno u bolnicu Sveti Duh. 

Voditeljica Odjela neonatologije KB-a Sveti Duh Rebeka Ribičić za HRT je potvrdila da je dječačić dobrog zdravstvenog stanja i trenutno se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.

– Dijete je po primitku na odjel bilo pothlađeno i životno ugroženo, ali svim medicinskim postupcima našeg neonatološkog tima dobio se relativno brzo povoljan klinički odgovor i dijete je sada stabilno. Vanjskim detaljnim pregledom nismo pronašli znakove ozljeda kod djeteta – rekla je Ribičić.

Van je bilo kakve životne opasnosti, a u jedinici intenzivnog liječenja je zbog potreba opservacije.

– Dijete plače, ružičast je, dobre je motorike, počeli smo ga hraniti, živahan je, urednog ultrazvuka mozga, zasad smo s njim jako zadovoljni – dodala je.

Dječak je rođen s 2230 grama, a teško je procijeniti koliko je točno star. 

– Gestacijski je star otprilike 38 tjedana, a u trenutku pronalaženja je mogao biti star vrlo malo, možda sat vremena, maksimalno dva, sudeći po kliničkom stanju kad je dovezen u bolnicu – rekla je Ribičić. 

Na dječaku nisu pronađeni nikakvi tragovi ozljeda, a krv koja je bila na njemu je majčina krv od poroda.

U slučaj su uključene stručne službe bolnice i centar za socijalnu skrb, a do konačne odluke kamo s dječakom, on će ostati na odjelu KB-a Sv. Duh.

Policija je izvijestila da su sinoć oko 23 sata dobili dojavu građana da su na području Zaprešića pronašli novorođenče koje je prevezeno je u KB Sveti Duh. Novorođenče nije imalo vidljivih ozljeda i nije bilo životno ugroženo. Obavljen je očevid te slijedi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti.

Objavljen je i video kante u kojoj je beba nađena. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba