“Ovdje su sada najbolji od najboljih, a ova nam je destinacija stalna, česta i draga”

STUBIČKE TOPLICE: 48 natjecatelja sudjelovalo na Državnom natjecanju Modelarske lige

Objavljeno: 21.05.2024. zagorjeinternational

Državno natjecanje Modelarske lige održano je proteklog vikenda u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.  

Sudjelovale su 24 ekipe s 48 natjecatelja iz svih županija Republike Hrvatske, a sve okupljene pozdravila je i zamjenica župana Jasna Petek te im čestitala na plasmanu na državno natjecanje i poželjela uspješan nastup.  

Istaknula je kako je područje tehničke kulture posebno interesantno te kako s jedne strane imamo one vještine koje su bazne i standardne za razvoj djece, ali isto tako nadograđene novim kompetencijama i vještinama koje djeca trebaju usvajati, kako bi živjela u suvremenom svijetu i jednog dana postala uspješna u području koja su odabrala za svoj životni poziv.  

Prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić te ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice Brigitte Gmaz. 

– Ovdje su sada najbolji od najboljih, a ova nam je destinacija stalna, česta i draga. Ponosni smo što imamo 18 nacionalnih saveza tehničke kulture i pedesetak gradskih i županijskih saveza, a i neki sportski savezi dio su naše zajednice – istaknuo je prije samog otvorenja predsjednik Damir Tomić. 

– Jako dobro surađujemo s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, ne samo u organizaciji ovakvih državnih natjecanja, već i kroz razne radionice tijekom nastavnih godina. Nažalost, ekipe Stubičkih Toplica nema ni ove godine, ali Krapinsko – zagorsku županiju predstavljaju ekipe iz Osnovne škole iz Mihovljana te iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice – pojasnila je ravnateljica Brigitte Gmaz. 

Krapinsko – zagorsku županiju ove su godine predstavljale OŠ iz Mihovljana i Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba