Dobila je neke gnjusne poruke

Hrvatskoj šampionki prijetili smrću u Beogradu zbog izjava o ‘Oluji’?! Imala je zaštitare 0-24

Objavljeno: 14.05.2024. zagorjeinternational

Matea Jelić (26) zlatna je hrvatska olimpijka rođena u Kninu. Nedavno je otišla na Europsko prvenstvo u Beograd, gdje je osvojila brončanu medalju. Međutim, Matea je glavnu borbu vodila izvan sportske dvorane. Zbog prijetnji smrću Hrvatski taekwondo savez (HTS) angažirao joj je danonoćnu zaštitu u suradnji s beogradskom zaštitarskom tvrtkom, prenosi Večernji list.

HTS je povukao taj potez nakon brojnih prijetnji koje Matea prima na svoj račun. Ona svake godine slavi oslobađajuću akciju ‘Oluja’, a priznala je kako je dobila neke gnjusne poruke.

– Dobivala sam poruke pune mržnje koje vam se ne usudim ni citirati, a ja ne dam na sebe i ako se time bavim za vrijeme natjecanja to baš i nije pametno. Jer, da biste pobjeđivali u sportskom borilištu trebate izvući čistu snagu. I to mi je zapravo bio najveći izazov sada u Beogradu – poručila je Matea.

Trojica zaštitara su se mijenjala

Zaštitari su je danonoćno pratili po Beogradu, a čak su bili prisutni i u dvorani u kojoj su se održavala natjecanja.

– Jedan bi mi zaštitar uvijek bio blizu i kad god bih se okrenula, vidjela bih njega pa sam se osjećala sigurno. Zahvalna sam tim ljudima koji su bili uz mene, ali i Savezu koji je odlučio tako paziti na mene i što su obratili pažnju na te stvari. Najvažnije mi je bilo da mi roditelji ne strahuju da mi se može nešto loše dogoditi. Ja sam htjela da oni ostanu kod kuće, no mama nije izdržala pa je došla na dan borbe navijati. Ovo mi je bilo prvi put da imam takvu vrstu zaštite i meni su ti ljudi bili dragi jer su bili jako dobri prema meni. Bili su uz mene cijeli dan, znam da su i spavali u hotelu. Mijenjala su se trojica – dodala je Matea.

Podsjetimo da je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 67 kilograma. Osvojila je i svjetsku broncu lani u Azerbajdžanu i europsko zlato u Sofiji prije tri godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba