Evo što kažu stručnjaci o jeftinim ljetnim gumama

“Kupcima je primamljiva cijena kineskih pneumatika, no…”

Objavljeno: 21.05.2024. zagorjeinternational

Jedni ste od onih koji još uvijek vozite na zimskim pneumaticima? Niste jedini, na našim prometnicama može se vidjeti mnogo vozila čiji vozači ili nisu stigli, ne znaju što odabrati za ljeto ili pak misle da će ih i one poslužiti u vrućim danima koji dolaze, piše ePodravina

Kako ne bismo skrenuli s teme, jer jasno je da zimska guma sama po sebi nije za ljeto – stručnjaci su se javili i upozorili one koji su pred kupnjom povoljnih ljetnih guma. 

Posebno onih iz Kine i njenih izvedenica široj javnosti nepoznatih brendova. Ti stručnjaci su, naravno iz jednog od vodećih i poznatih brendova guma koje nećemo ovom prilikom oglašavati  

– Kupcima je primamljiva njihova cijena, no s cijenom dolaze i troškovi. Većina kupaca zapravo ne zna da su upitne kvalitete i roka trajanja – navode i dodaju: 

– Činjenica jest da, barem u Hrvatskoj, razlika u ljetnim gumama poznatih brendova i onih nepoznatih bude i po 40 ili 50 eura po gumi što nije malo – kažu stručnjaci koji ističu kako nije bez veze pratiti oznake kvalitete guma i klase učinkovitosti. 

Dodajmo i kako sve više vozača i vozačica umjesto ljetnih i/ili zimskih bira cjelogodišnje gume. Koliko su one pouzdane i dobre prosudite sami.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba