Uzrok stravičnog događaja mogao bi biti trovanje plinom?!

CURE DETALJI UŽASA: Sin ubio oca i ranio majku

Objavljeno: 21.05.2024. zagorjeinternational

Ponedjeljak poslijepodne bio je tragičan za obitelj u Donjem Knegincu, naselju u okolici Varaždina. Iako PU varaždinska u svom izvanrednom priopćenju za medije, nije navela okolnosti događaja, niti povezanost ubojice i ubijenih, Jutarnji list saznaje da je sin, Denis K., nasrnuo na roditelje, pritom ubio oca i ranio majku. 

Kobni događaj dogodio se oko 17.25 sati u obiteljskoj kući, u kojoj su svi troje zajedno živjeli 

– Muškarac starosti 38 godina, nožem je ozlijedio muškarca starosti 64 godine nanijevši mu ubodne rane te ženu starosti 61 godina nanijevši joj rezne rane po ruci. Od zadobivenih ozljeda 64-godišnjak je nakon pružene liječničke pomoći na mjestu događaja preminuo, dok je 61-godišnjakinji liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozljede će se okvalificirati naknadno – stoji u priopćenju PU varaždinske uz napomenu kako je 38-godišnjak uhićen, a očevid obavlja zamjenica Županijske države odvjetnice u Varaždinu. 

Denis K. nije bio agresivan niti na bilo koji način svojim ponašanjem nije ukazivao da bi mogao prouzročiti ovakvu tragediju, ispričali su za Jutarnji susjedi obitelji. Vjeruju da je za sve kriva nesreća koja mu se dogodila prije dvije godine. 

– Prije nekoliko godina se Denis gotovo ugušio plinom u kupaonici i jedva je preživio. Dugo je bio bez kisika i posljedica je bilo trajno oštećenje mozga. Nije bio sposoban za rad, živio je tu s roditeljima, ali koliko mi znamo, nije bio problematičan niti je ikad intervenirala socijalna služba ili policija. Što mu se dogodilo da je nasrnuo na roditelje i počinio ovaj tragičan čin, uopće ne možemo zamisliti – kažu susjedi. 

Ovo je drugi put u zadnjih dva i pol mjeseca da roditelji stradavaju od ruke svoje djece. Početkom ožujka u obiteljskoj je kući na zagrebačkom je Črnomercu, sin ubio 51-godišnjeg oca. Ubojstvu nije prethodila svađa, a ubojica je nakon svog čina odšetao u kafić. 

Oba slučaja, zagrebački i varaždinski, povezuju psihički problemi počinitelja, ubojica na Črnomercu je bolovao od shizofrenije, muškarac u Donjem Knegincu je imao psihičke probleme nakon trovanja plinom. 

Sukobi djece, sinova, s roditeljima, koje bivaju okončani tragedijom, u Hrvatskoj su sve češći. 

Prije dvije godine je, u siječnju 2022., u Puli, Vedran Bašić hitcima iz vatrenog oružja ubio majku i oca, a slučaj Tina Šunjerge i danas zaziva jezu. 

Šunjerga je u obiteljskoj kući u Čistoj Velikoj hicima iz vatrenog oružja ubio oca i majku. Za to je zlodjelo osuđen na 40 godina zatvorske kazne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba