Završena sezona 2. Međužupanijske rukometne lige

“Nakon gotovo 40 dugih godina, ovo je bila zadovoljavajuća sezona za RK Zagorec”

Objavljeno: 17.05.2024. Milorad Videković

Pobjedom Zagorca 36:28 u posljednjem kolu 2. Međužupanijske rukometne lige za muške, završena im je sezona. Rukometaši Zagorca u posljednjem kolu uvjerljivo su svladali svoje goste, a trenerica Silvija Smrekar na parket je poslala slijedeći sastav: Petrović Lovro Lenard, Bogdan (8 golova), Patrik Lenard (2), Žigman (8), Uroić – Varga (2), Galić (5), Pecigus (1), Malogorski (1), Švaljek (9), Gradečak i Merkaš. Na kraju ove prve sezone mladići Zagorca zauzeli su odlično četvrto mjesto, a njih čak trojica se nalaze među prvih petnaest najboljih strijelaca lige – na 4. mjestu Tin Švaljek (91 gol), na 8. Antonio Gradečak ( 82 ) dok je Ivana Bogdanić na 12. mjestu sa 63 postignuta gola. 

trenerica Silvija Smrekar

Koliko su zadovoljni u klubu svojom prvom sezonom u ovom rangu rekao nam je Saša Kundih, predsjednik kluba.

Osam godina zajedno

– Prva sezona muške seniorske ekipe RK Zagorec nakon gotovo 40 dugih godina je za nas zadovoljavajuća. Seniorsku ekipu RK Zagorec čine uglavnom dečki koji su na početku sezone još bili maloljetni, a zajedno su već osam godina. Počeli su kao polaznici Rukometne akademije Dvoršek, da bi 2016. godine, kada je klub po prvi puta nakon dugo vremena počeo raditi s dječacima, bili tek dečki koji su se htjeli okušati u rukometu. Uz izvrsne trenere, Nenad Šoštarić koji je radio u Akademiji, pa zatim Zoran Despenić, Martina Koprivnjak i na kraju Silvija Smrekar, iz sezone u sezonu bili su sve bolji i bolji – kaže Kundih pa dodaje:

– Prvi veći uspjeh je osvajanje naslova prvaka U – 15 II. Hrvatske rukometne lige, da bi isti uspjeh ponovili kao ekipa U – 17 II. Hrvatske rukometne lige. Tada su dečki odigrali 24 utakmice, u 22 su bili pobjednici, dok su jednu utakmicu izgubili, a jednu odigrali neriješeno. Ostavili su tada iza sebe ekipe kao što su PPD Zagreb, RK Dubrava, Gorica, Novska i mnoge druge. Nakon toga uspjeha, slijedeći izazov je bio igranje kao seniorska ekipa. Sjećamo se kako je to njima tada bila gotovo nemoguća misija, oni gotovo golobradi, protiv ekipa koje su uglavnom činili i čine puno iskusniji dečki. I krenuli su odlično, prvi dio sezone gotovo savršeno, uglavnom su dijelili vrh ljestvice s ekipom Iluzija iz Velike Gorice, a na kraju prvog dijela sezone su dijelili drugo mjesto s ekipom RK Moslavina. Ove zadnje tri sezone, uvijek smo imali naše dečke među prvih TOP 5 strijelaca lige. Izvrstan golman Luka Petrović, koji nas je uvijek dizao kada smo pali i bez njega bi rezultati bili sigurno lošiji. U drugom dijelu sezone smo malo kiksali, igre nisu bile tako dobre, a jedan od razloga za nešto lošiju igru je bio zasigurno taj što su se dečki spremali za završetak srednje škole, pripreme za upise na fakultete, manje su dolazili na treninge i još ‘mnogo toga’. Uglavnom, popravak je bio pred kraj sezone kada su pobijedili u gostima u Sisku, te pobjeda u zadnjoj domaćoj utakmici protiv ekipe RK Iluzija. Sada nam preostaje da sjednemo i dogovorimo se što dalje, od jeseni s obzirom da će dečki na fakultete. Što se tiče kluba, želimo nastaviti igrati s tom seniorskom ekipom, svakako će doći do nekih promjena a morati ćemo se pojačati za dva-tri igrača – priča Kundih.

Topla voda 

– Moramo napomenuti da smo ipak nakon dugog dopisivanja sa županom uspjeli doći do značajnijeg smanjenja cijene utakmice, koja je sada umjesto 80 eura, 35 eura, a smanjena je nešto i cijena korištenja Sportske dvorane SŠ Krapina za treninge, koja je umjesto dosadašnjih 24 eura po satu, smanjena na 19,50 eura po satu. Ovom prilikom se gospodinu Kolaru zahvaljujemo na pomoći oko smanjenja cijene. To su cijene koje su sada puno korektnije. Ono što nam još preostaje je da se probamo dogovoriti da se u Sportskoj dvorani napravi odvojeno grijanje tople vode, jer nas je malo sram da dođe ekipa u goste, te se nakon utakmice ne može istuširati s toplom vodom jer je neki ‘biser’, kada je projektirao dvoranu, projektirao tako da tople vode ima samo kada se grije sportska dvorana, odnosno srednja škola, tako da u praksi tople vode nema čim prestaje grijanje u školi, a to je ove godine bilo već u travnju. U razgovoru s gradonačelnikom Krapine, gospodinom Zoranom Gregurovićem dobili smo jamstvo da će Grad Krapina ponovo uložiti u sportsku dvoranu, i to 50 posto sredstava koliki bi bio ukupni trošak uvođenja tople vode, uz uvjet da ostalih 50 posto sufinancira Županija, tako da se nadamo da će i župan, gospodin Željko Kolar biti suglasan s našim prijedlogom i iznaći mogućnosti sufinanciranja – zaključuje Kundih. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba