Na skupštini osim o darovanju odlučivat će se i o (ne)isplati dividenda

Domaća tvrtka daruje Biskupiji parcelu od 12.000 kvadrata

Objavljeno: 01.05.2023. zagorjeinternational

Križevački građevinski div Radnik dobit će novi nadzorni odbor jer sadašnjem istječe mandat.

U NO-u ostaju dugogodišnji predsjednik Darko Jambreković iz Križevaca te član Mladen Obad Šćitaroci iz Zagreba, a iz NO-a izlaze Zdenko Karakaš iz Zagreba te Drago Črček iz Križevaca.  

Novi član NO-a postati Mirko Kovačev iz Kalinovca, dugogodišnji čelnik koprivničke uprave Hrvatskih šuma te utjecajni član HDZ-a. Novi član NO-a postaje i Dragan Herceg iz Križevaca. Predstavnica zaposlenika bit će i dalje Slađana Tubanović iz Križevaca, piše Danica.

Za svoj rad članovima Nadzornog odbora kompanija će isplatiti jednokratnu nagradu: predsjednik NO-a Jambreković dobit će 2655 eura, a članovi NO-a po 1327 eura.

Uprava Radnika, na čijem je čelu većinski vlasnik Mirko Habijanec, HDZ-ov menadžer i jedan od najvećih donatora stranke, Crkvi namjerava darovati veliko zemljište u Vrbovcu. Parcelu od 12.000 kvadrata Radnik namjerava darovati Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji za izgradnju župne crkve u Vrbovcu.

No, prije potpisivanja ugovora o darovanju tu odluku mora odobriti glavna skupština dioničara koja će se održati 1. lipnja. Skupština će odlučivati i o prijedlogu uprave da se cijela lanjska neto dobit od 42,3 milijuna kuna zadrži u kompaniji, odnosno da se ne isplaćuje dividenda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba