Ajme, koje iznenađenje u zemlji poput Hrvatske

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture promijenilo natječaj kako bi se pogodovalo aktualnom šefu HKZP-a?

Objavljeno: 20.03.2023. zagorjeinternational

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je iz aktualnog natječaja Ministarstva za šefa Hrvatske kontrole zračne plovidbe izbacio dio u kojem kandidati za to mjesto moraju dostaviti potvrdu o nepostojanju pravomoćnog rješenja nadležnog suda o provođenju istrage, piše Index.hr.

Inače, dosad je u natječajima šefa kontrolora ta potvrda bila jedan od osam glavnih uvjeta za kandidaturu, no u novom natječaju sedam je glavnih uvjeta. 

Aktualnog direktora HKZP-a Vladu Bagarića tužiteljstvo u Velikoj Gorici sumnjiči za dva nezakonita zapošljavanja, pa su novinari Index.hr pitali ministra Butkovića radi li se u ovom slučaju o pogodovanju.  

– Trenutno objavljeni javni natječaj za izbor kandidata za člana Uprave – direktora trgovačkog društva HKZP-a objavljen je u skladu i poštujući važeće propise, bez pogodovanja bilo kojem od potencijalnih kandidata – odgovor je Ministarstva.

Bagarića se teretilo da je zlorabio svoja ovlaštenja prilikom zapošljavanja u državnoj tvrtki od posebnog državnog interesa. Sumnjiči ga se da je nezakonito zaposlio Andreu Reščić i Franju Klešića, sina glavnog državnog revizora Ivana Klešića, a istraživanje je pokrenuto nakon što su Bagarića kazneno prijavili zaposlenici HKZP-a.  

Na koncu je sutkinja velikogoričkog Županijskog suda odbila zahtjev tužiteljstva za određivanje istražnog zatvora Bagariću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba