Saznajte što vas očekuje

Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru nikad nije zvučao bolje

Objavljeno: 13.04.2022. zagorjeinternational

I ove će se godine povodom uskrsnih blagdana, u ponedjeljak 18. travnja s početkom u 14 sati, održati manifestacija ˝Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru˝ u organizaciji Kuburaškog društva Desinićka kubura i Muzeja Hrvatskog zagorja – Dvor Veliki Tabor.

-Ovom manifestacijom prezentira se običaj i umijeće pucanja iz kubure u blagdansko vrijeme na području Hrvatskog zagorja. Ujedno, okupljanjem i prezentacijom naših udruga pokušava se doprinijeti, kako razvoju i promicanju naše djelatnosti, tako i očuvanju kulturno povijesne baštine naših predaka – kažu iz MHZ-a.

U programu sudjeluje čak deset kuburaških društava iz susjednih općina i gradova, aprogram će započeti svečanim postrojavanjem i predstavljanjem kubraških društava u atriju Dvora Veliki Tabor. Okupljeni kuburaši zatim će prezentirati punjenje kubura te demonstrirati umijeće pucanja koje će se odvijati izvan taborgradskih zidina.

U sklopu manifestacije, s početkom u 15 sati, održat će se i prigodna radionica izrade uskrsnih pisanica. Za sudjelovanje na radionici potrebna je prethodna rezervacija termina, a pribilježiti se možete na e-mail adrese [email protected] ili [email protected], te na broj telefona 049/ 374-972. Maksimalan broj sudionika na radionici je 50.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba