Posljednja dva mjeseca na čelu saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo je Krapinčanin Željko Pavić koji najavljuje:

U proceduru ćemo dati zakon koji bi zdravstvenim djelatnicima s covid odjela osigurao beneficirani radni staž

Objavljeno: 10.04.2022. Alen Brodar

Posljednja dva mjeseca na čelu saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo je saborski zastupnik iz Kluba socijaldemokrata, Krapinčanin Željko Pavić. Taj Odbor, kaže nam Pavić, ima redovite sastanke vezane za tematiku koju otvara Vlada RH te radi sa zastupnicima, članovima Odbora, a jedan od prvih njegovih poteza bio je prijedlog da svaki od članova Odbora da prijedlog za tematske sjednice. 

Najbolja rješenja

– S obzirom na činjenicu da ćemo malo tih tema moći otvoriti na temelju onog što otvara Vlada, jer evo, primjerice, baš su ovaj tjedan prekinuti razgovori između Vlade i Sindikata te do kraja godine sigurno neće biti velikih napredaka što se tiče Zakona o radu, nama je u interesu da sve ono što je sporno, poput rada na određeno vrijeme ili minimalnih plaća, riješimo, prodiskutiramo i da sa zajedničkim stavom idemo prema Vladi RH, Ministarstvu i Sindikatima, a sve kako bi se iznjedrila najbolja rješenja za zakonsku regulativu – opisuje Pavić rad svoga Odbora, koji je zadovoljan kako je Odbor radio i prije njega te je pohvalio svog prethodnika Davorka Vidovića. 

– On je bio ministar rada te poznaje problematiku i dobro je posložio komunikaciju unutar Odbora. No ono što bih ja htio, a smatram se malo agilnijim jer neke stvari možda i ne bi bile tako lako provedive, no pokušat ću ih provesti zajedno s kolegama iz Odbora, još neke ideje koje se tiču mirovinskog sustava progurati i staviti u Zakon – objašnjava Pavić te otkriva konkretno o čemu se radi: 

Mnogo tema

– Već sam predložio ministru Berošu beneficirani radni staž za zdravstvene djelatnike koji su radili na covid odjelima, za što je on načelno dao podršku. Taj zakon smo pripremili i dat ćemo ga u proceduru. Također, moramo govoriti o radu na određeno vrijeme, o minimalnim plaćama, o položaju umirovljenika, o odnosu Sindikata i Vlade, dakle ima mnogo tema koje moramo otvoriti. Neke smo već počeli najavljivati preko Kluba socijaldemokrata te vjerujem da ćemo uspjeti napraviti veliki pomak u odnosu prema Vladi i novom Zakonu o radu – zaključio je Pavić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba