"Neki smo postali svećenici, a dio sjemeništaraca zasnovao je svoju obitelj i imaju djecu"

SVEČANO U ZABOKU: Održano zahvalno misno slavlje 46 godina od mature i 39 godina od svećeničkog ređenja!

Objavljeno: 01.05.2024. zagorjeinternational

Nekadašnji učenici Nadbiskupske klasične gimnazije na zagrebačkoj Šalati, današnji svećenici i laici proslavili su 46. obljetnicu od mature i 39. godina od svećeničkog ređenja svečanim euharistijskim slavljem u srijedu 1. svibnja u kapeli sv. Antuna (zbog obnove župne crkve) u župi sv. Jelene Križarice u Zaboku.

Misno slavlje u 11 sati je predvodio domaćin susreta Zabočanin vlč. Stjepan Lončar koji je na početku rekao da je misa zahvala za sjemeništarce koje je Bog okupio i pozvao ili u svećeništvo ili u obiteljski poziv.

Riječi homilije okupljenim vjernicima uputio je njihov nekadašnji odgojitelj u sjemeništu pater  Josip Sremić koji je istaknuo kako je Sveti Josip svetac o kojem je malo zapisano. U Svetom pismu ne spominje se nijedna njegova riječ. O njemu je zapisana pohvala da bijaše muž pravedan i čestiti (usp. Mt, 1,19). Svojom jednostavnošću sveti Josip je blizak svim radnicima, osobito očevima obitelji, koji osjećaju težinu života i sve što je povezano s mukom svakodnevnog zarađivanja kruha u znoju lica svog. On je poziv nama da i mi poput njega budemo vjerni suradnici Božje milosti i brižni čuvari njegova Sina. – zaključio je homiliju pater Sremić.

Na kraju misnoga slavlja vlč Lončar je pozvao kolege da se pojedinačno predstave. Neki smo postali svećenici a dio sjemeništaraca zasnovao je svoju obitelj i imaju djecu – rekao je vlč. Lončar te zahvalio na odazivu i bratskom okupljanju.

U svečanosti je liturgijskim pjevanjem sudjelovao župni zbor pod ravnanjem voditeljice Višnje Borovčak.

Druženje slavljenika nastavljeno je u župnoj kući, gdje su produbljena sjećanja na kolege i profesore tadašnje  interdijecezanske škole, kako se od 1948. do 1990. godine zvala gimnazija na Šalati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba