"U ovu humanitarnu priču uključilo se 1000 domaćih tvrtki i poduzetnika"

VARAŽDIN: Velika proslava međunarodnog praznika rada na Dravi

Objavljeno: 01.05.2024. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, Grad Varaždin je zajedno s Turističkom zajednicom grada Varaždina, Zakladom solidarnosti Grada Varaždina, gradskom tvrtkom Parkovi i Gradskom tržnicom Varaždin organizirao tradicionalnu proslavu na izletištu Drava uz glazbeno-zabavni program i humanitarnu tombolu. Građanima je podijeljeno oko 6000 besplatnih porcija prvomajskog graha. Svi troškovi proslave pokriveni su iz donacija te uz sponzorstvo SES Spar European Shopping Centers i brend S Park Varaždin.

KUD Hrvatskih željeznica budnicama je započeo manifestaciju na sedam lokacija u centru grada, a na središnju proslavu na Dravi odazvalo se na tisuće posjetitelja koji su uživali u bogatom programu CTK Varaždin, PK Feel, DND Varaždin, Varaždinskih mažoretkinja i Tamburaškog sastava Špancir.

Građanima se obratio i čestitao im Međunarodni praznik rada gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji je iskazao zadovoljstvo što se toliki broj građana okupio na Dravi.

– Ovdje će danas biti i desetak tisuća Varaždinaca, a uz zabavni program dijeli se i oko 6 tisuća porcija graha za naše sugrađane. Grad Varaždin je grad koji ima najveću zaposlenost u našoj zemlji, čak 690 zaposlenih na 1000 stanovnika, kao nitko u Hrvatskoj. No, uz to želimo da naši zaposleni imaju što veće plaće i što bolja prava. Sad se promijenila paradigma, jer su nekada poslodavci govorili: udariš nogom u grm i izlete tri radnika. Danas su radnici u prilici da mogu tražiti bolji posao. Nekada su naši očevi, majke, djedovi i bake, na mjestu gdje su se zaposlili nakon školovanja, tamo radili cijeli život. Sada imamo veće mogućnosti i želimo potaknuti naše radnike da traže bolje, ali da ostanu u našoj domovini – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Zahvalio je i svima koji su sudjelovali u humanitarnoj tomboli.

– U ovu humanitarnu priču oko današnjeg Međunarodnog praznika rada uključilo se 1000 tvrtki i poduzetnika iz grada Varaždina koji su donirali poklone za tombolu. Sav prihod od prodaje ide Zakladi solidarnosti Grada Varaždina za one najpotrebitije. Nedavno smo tako kupili jedna invalidska kolica – naglasio je gradonačelnik.

Uz gradonačelnika, na proslavi su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, gradski vijećnici, direktori gradskih tvrtki, pročelnici upravnih odjela, a manifestaciju su posjetili i zastupnik u EU parlamentu Fred Matić te gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba