Sve započelo križnim putem na "žalosni petak"

MARIJA BISTRICA: Ove godine uskrsno slavlje vraća se u naše najpoznatije svetište u punom sjaju

Objavljeno: 10.04.2022. zagorjeinternational

Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, ove će se godine u svetištu Majke Božje Bistričke ponovno organizirati u punom obimu, a sve je započelo već na žalosni petak kada je održan križni put sa svijećama u ozračju bistričke kalvarije, javlja Radio Marija Bistrica

Na križnom putu su sudjelovale bistričke udruge, a okupio se i veliki broj župljana i hodočasnika. Križ su nosili vatrogasci iz župe Laz i Sveti Matej, a prisustvovali su i vatrogasci VZO Marija Bistrica, lovci LD ”Fazan”, apostoli i KUD ”Lovro Ježek” Marija Bistrica, uz glazbenu pratnju sastava ”Fides”. 

Uskrsno slavlje nastavlja se na Cvjetnicu kada će se svima navedenima pridružiti i članice Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica, a u velikom tjednu će se, uz svakodnevnu ispovijed, od četvrtka održavati i tradicionalni obredi. Također, na Veliki četvrtak će se služiti misa večere Gospodnje, a na Veliki petak obred Službe muke Gospodnje, oboje s početkom u 19 sati. Vazmeno bdjenje na Veliku subotu će početi u 20 sati. 

Tradicionalno, u petak i subotu će u Bazilici Kristov grob čuvati straža, odnosno, lovci, vatrogasci i kuburaši. Mise na sam Uskrs bit će u 6.30, 9, 11 i 18 sati, a na Uskrsni ponedjeljak u 7.30, 9, 11 i 18 sati. Isto tako, na Uskrsni ponedjeljak je i tradicionalna misa u Prasvetištu na Vinskom Vrhu, s početkom u 11 sati.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba